Ingrid Enache publică povestioare pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ingrid Enache a publicat prima sa carte la vârsta de 11 ani
Ingrid Enache a publicat prima sa carte la vârsta de 11 ani

Fetiţa a reunit mai multe poezii şi poveşti sub titlul de „Aventurile topazului preţios“. Micuţei scriitoare îi place foarte mult şi să deseneze, tot ea fiind şi autoarea coperţii.

Deşi are numai 11 ani, se poate mândri că i-au trecut prin mâini multe cărţi de literatură. De curând, a reuşit să citească toate apariţiile editoriale care îl au în prim plan pe îndrăgitul personaj Harry Potter. A învăţat să citească încă înainte de a intra la şcoală şi a avut timp să parcurgă mai multe cărţi. I-a plăcut lumea basmelor, iar la orele de compunere din clasa întâi excela în mini-povestioare pe care le aşternea pe hârtie cu multă naturaleţe.

„Toţi mă lăudau că scriu foarte bine, în ciuda faptului că eram foarte mică“, mărturiseşte Ingrid cu mândrie. Aceste laude au încurajat-o pe micuţă, care a participat cu povestioarele ei la diferite concursuri, iar premiile nu au întârziat să apară. Le-a adunat pe toate şi le-a publicat într-o carte pe care a lansat-o de curând la Techirghiol. „Aventura topazului preţios“ este cărticica pentru care Ingrid a lucrat în ultima vreme, un proiect care a prins contur. Micuţei scriitoare îi place foarte mult şi să deseneze, tot ea fiind şi autoarea coperţii. „Îmi place şi să desenez, iar multe dintre desenele mele, la fel ca şi povestioarele, au fost premiate la mai multe concursuri de gen“, mai spune micuţa scriitoare.

Un copil obişnuit

Deşi pare greu de crezut, Ingrid Enache este un copil obişnuit. Nu are nici preocupări ieşite din comun şi nici pasiuni greu de atins. Îşi petrece timpul între şcoală, teme, citit şi, ca orice copil de 11 ani, nu ratează câteva ore de joacă afară. Înainte de culcare îi place să citească o carte, să deseneze ceva sau să îşi aştearnă pe hârtie câteva gânduri de peste zi. Spune că totul depinde de inspiraţia de moment şi de starea sufletească în care se află. Promite că „Aventura topazului preţios“ nu este ultima carte pe care o va publica. „Cartea are şi poezii. Cred că dacă îmi vine inspiraţia, nimic nu mă poate opri. Dacă am o idee, trebuie să o scriu neapărat. Da,  mai vreau să scriu o carte, dar nu pot spune mai mult deocamdată. E secret!“, mărturiseşte mica scriitoare.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de astăzi!

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite