Constanţa: Micuţii îşi doresc să vadă pe coperţi „Îngeraşii“ şi „Regina“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Micuţii îşi doresc să vadă pe coperţi „Îngeraşii“ şi „Regina“
Constanţa: Micuţii îşi doresc să vadă pe coperţi „Îngeraşii“ şi „Regina“

Pentru un elev obişnuit coşul de cumpărături poate ajunge la minimum 250 de lei, sumă în care intră achiziţionarea unui ghiozdan, uniforma, caietele şi celalalte rechizite solicitate de învăţătoare.

Rucsacul poate fi găsit la preţuri diferite care variază între 20 de lei şi 160 de lei, în funcţie de calitate şi model. Uniformele vor scoate din buzunarele părinţilor de la 30 de lei în sus, iar caietele între un leu şi cinci lei pe bucată.

Cele mai scumpe caiete au pe copertă personaje celebre din filme sau desene animate. „Fata mea a vrut caiet cu imagini din telenovela „Inimă de Ţigancă“ pentru că a auzit că ar fi ieşit pe piaţă aşa ceva, dar nu am găsit la librărie“ a declarat Ioana, mama unei eleve de clasa a II-a. Site-urile de profil anunţă micii telespectatori că pot câştiga caiete cu „Regina“ şi „Îngeraşii“, în cadrul unor concursuri TV, bineînţeles dacă ştiu să răspundă la întrebări din serial.

Negoţ de criză

Peste tot, comercianţii încearcă să profite de situaţi, doar că anul acesta, aflându-ne în plină criză, nu şi-au umplut buzunarele pe cât şi-ar fi dorit. În piaţa Griviţei, vânzările au mers mai prost ca-n 2008. „Sunt zile în care vindem chiar şi mai multe uniforme şi zile în care nu vindem niciuna“, a declarat Tincuţa Grosu, vânzătoare.

În piaţa Tomis III uniformele şcolare pentru băieţi costă 32 de lei şi pentru fete 23 de lei. „Am cheltuit peste 250 de lei până acum şi încă nu i-am cumpărat tot ce trebuie copilului meu“ a precizat Adriana S., o altă mămică.  Şi pentru că în afara orelor obişnuite de curs micuţii mai fac şi sport, un trening va mai scoate din buzunar părinţilor sume cuprinse între 50 şi 150 lei, iar pentru încălţări chiar şi 200 de lei pentru o pereche din piele şi de firmă. La supermarketul Carrefour uni formele au preţuri mai mari ca-n oraş. Aceeaşi uniformă de băieţi care în Tomis III costă  32 de lei, în Griviţa costă între 70 şi 120 de lei, iar la Carrefour 54 de lei. „Diferenţa de calitate“ spun salariaţii.

Un caiet de caligrafie costă între 0,40 şi un leu, un caiet de matematică - 0,70 - 3,5 lei, acuarelele- între 2,90 şi 8 lei sau dacă vrem mai de fiţe- 16 lei. Cariocile costă şi ele între 1,50 şi 8 lei, iar penarul  între 6 şi 45  de lei. Un ghizdan cu păpuşa Barbie costă şi el 80 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite