Începe exodul medicilor din Spitalul Judeţean Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tăierile salariale efectuate de Guvern au făcut ca medicii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa să îşi caute de lucru în mediul privat.

„În urmă cu o săptămână au plecat cinci medici ginecologi. Este vorba despre dr. Constantin Boteanu, dr. Cornelia Savu, dr. Veronica Chirilă şi soţii Peţeanu. Am pierdut medici valoroşi, care au plecat în mediul privat. Ginecologia este şi va fi o ramură a medicinei, care merge foarte bine la privat“, a declarat dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

El a mai spus că, în momentul de faţă, toate posturile sunt blocate, iar pentru cinci cadre medicale care pleacă pot angaja doar o singură persoană. Cifra ar fi atinsă pentru că, pe lângă cei care au plecat săptămâna trecută, şi-a mai prezentat demisia şi medicul ginecolog George Costea şi cardiologul Iuliana Popescu. „Doctorul Popescu a plecat în Franţa. Şi Anglia rămâne o ţară interesantă şi care plăteşte foarte bine“, a mai spus dr. Stoian.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite