Începe campania de vaccinare antigripală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de familie se vor ocupa de vaccinare (foto arhivă)
Medicii de familie se vor ocupa de vaccinare (foto arhivă)

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că miercuri a început campania de vaccinare antigripală. Au prioritate la vaccinare persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical.

Campania de vaccinare gratuită se desfăşoară prin intermediul medicilor de familie.

În farmacii, vaccinul este deja disponibil şi costă 32 de lei. Numărul persoanelor diagnosticate cu viroze respiratorii se menţine ridicat. Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică spun că în ultima săptămână 712 persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, iar 59 de pacienţi au necesitat spitalizarea. De asemenea, 3272 de constănţeni au ajuns la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii.

Pentru a evita îmbolnăvirea, medicii spun că este recomandat să respectăm cu stricteţe măsurile de igienă personală  şi să evităm zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite