Constanţa: Începe vaccinarea împotriva gripei sezoniere în judeţul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a achiziţionat 5.590 de doze de vaccin de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, iar patru maşini au început deja distribuţia dozelor la medicii de familie din judeţ.

„În primă fază vor fi vaccinaţi vârstnicii. Prima tranşă de vaccin va fi suficientă pentru a acoperi 50 la sută din populaţia de peste 65 de ani“, a declarat directorul DSP Tulcea, Laura Militaru.

Ea a mai spus că pentru a asigura necesarul de vaccin împotriva gripei sezoniere ar mai fi nevoie de 10.000 de doze.

Campania de vaccinare contra gripei sezoniere ar fi trebuit să înceapă la sfârşitul lunii trecute, însă, din cauza contestării licitaţiei organizate de Ministerul Sănătăţii s-a recomandat direcţiilor de sănătate publică din ţară să se ocupe de achiziţionarea dozelor de vaccin necesare.

Vaccinul pandemic, în aşteptare

Vaccinul împotriva virusului gripei porcine este aşteptat în judeţ la sfârşitul acestei luni. „Încă nu ştim câte doze de vaccin pandemic vom primi, dar vor fi vaccinaţi toţi copiii“, a declarat Laura Militaru.

În judeţul Tulcea, de la începutul acestei luni s-au înregistrat două cazuri de gripă nouă, starea de sănătate a persoanelor fiind bună.
La Constanţa abia a fost finalizată licitaţia pentru achiziţionarea vaccinului antigripal pentru afecţiunile sezoniere. „În perioada următoare se va decide numărul necesar de doze pentru prima tranşă de vaccin“, a spus directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, Mihaela Dinisov.

În acest an, la Constanţa au fost confirmate 23 de cazuri de gripă nouă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite