Constanta: Încep să vină militarii americani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii americani care au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu reprezintă un detașament precursor dintr-un total de aproximativ 2.100 de soldaţi, inclusiv români care vor participa în perioada august-octombrie la un exerciţiu bilateral unde pentru antrenamente vor fi aduse şi transportoare blindate.

Militarii au sosit în ultimele zile la bordul a două aeronave de tip C-130 Hercules care au aterizat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi care au transportat 55 de militari de Stat Major ai Forţelor Terestre americane. Aceştia vor planifica exerciţiul româno – american, care se va desfășura vara aceasta în judeţele Tulcea şi Constanţa. Săptămâna viitoare, 20 dintre aceşti militari se vor deplasa în Bulgaria pentru a coordona un exercițiu de același tip la care vor participa peste 1.700, lângă Sliven.

Întâlniri cu autorităţile locale

Comandanţii români şi americani din cadrul Joint Task Force-East s-au întâlnit, ieri, cu prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu şi primarii comunelor pe razele cărora se va desfăşura exerciţiul. Ei au discutat detaliile legate de terenurile publice din județul Tulcea, unde trupele române şi americane îşi vor desfăşura antrenamentele zona de manevră fiind în apropierea poligonului Babadag.

 Aproximativ 15 transportoare amfibii blindate româneşti şi, pentru prima dată, tot atâtea vehicule blindate americane de tip ,,Stryker” vor fi angrenate în acest exerciţiu. O echipă româno – americană de militari va coopera cu oficialităţile locale pentru a se asigura că localnicii din aceste zone sunt informaţi despre antrenamentele care urmează să se desfăşoare timp de trei luni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite