Încă doi paşi pe Autostrada Soarelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la finele lunii iulie, între Murfatlar și Constanța se va circula pe Autostrada Soarelui. Fiecare sens de mers va avea o singură bandă.Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a făcut sâmbătă o vizită de lucru pe șantierul tronsonului de autostradă Medgidia-Constanţa și a declarat lucrările „în grafic“.

 Ea a afirmat că pe respectivul sector se va circula de la sfârşitul lunii iulie, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla atunci constructorul va suporta penalităţi.

„Termenul de finalizare asumat de constructor este sfârşitul acestei luni. Cred că îl vor respecta. Dacă nu, îşi vor primi penalităţile de rigoare“, a spus ministrul, care a mai precizat că anul viitor se va circula pe toată autostrada, cu excepţia segmentului între Cernavodă şi Medgidia, care va fi finalizat abia în 2013.

Pentru acest segment se va lansa o licitație săptămâna aceasta. Se estimează că în august vor fi semnate deja contractele cu firma câștigătoare, aceasta având la dispoziție trei luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuția lucrării. „La anul, probabil, vom circula pe autostrada până la Constanța“, a mai spus fiica locului Anca Boagiu.

O autostradă cu dus-întors nu ocolește Constanța. Decât pe centură

Traseul deschis circulației pe o bandă dus - o bandă întors începe de la intersecția cu DN 3 București - Călărași - Constanța din zona localității Murfatlar, continuă până la nodul rutier cu centura ocolitoare a municipiului Constanţa și, pe aceasta, până la intersecția cu DN 39 din apropiere de Dedeman. „La sfârșitul lunii iulie, cei care merg spre litoral cu mașina vor putea evita aglomerația din orașul Constanța“, a declarat ministrul Anca Boagiu.

Și Anca Boagiu dă examen la bac

Pentru moment, ministrul Transporturilor a mai indicat o alternativă la drumul spre litoral, şi anume traversarea Dunării cu bacul, din Călăraşi către Ostrov. „Bacurile au venit deja. Sper ca în două-trei zile şi ele să funcţioneze“, a mai spus ministrul.

Citeşte în de astăzi care este şi stadiul lucrărilor la cale ferată Constanţa - Bucureşti!

Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite