În august se poartă festivalurile! Vezi aici calendarul evenimentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima lună a verii aduce la start numeroase festivaluri datorită cărora litoralul și-a sporit atractivitatea. Este vorba despre festivalurile de muzică uşoară şi populară „Mamaia“, două evenimente dedicate muzicii house, iar pentru vamaioţi - Stufstock, unul dintre cele mai aşteptate evenimente rock ale verii.

5-7 august, FashionTv Summer Festival, la Mamaia

La Mamaia, în Piaţeta Casino, între 5 şi 7 august, are loc o nouă ediţie a FashionTV Summer Festival. În aer liber au loc prezentări de modă semnate de Cătălin Botezatu, Laura Olteanu, Mihai Albu, Clara Rotescu, Ersa Atelier, Cristiana şi Izabela Purdescu, concursuri de miss naţionale şi internaţionale.

5-6 august, The Mission pentru fanii muzicii house, la Mamaia

Festivalul de muzică house The Mission se află la a patra ediţie şi are loc la Hanul Piraţilor, din Năvodari, pe 5 şi 6 august. Invitatul special al ediţiei este Moby.

Pe 13 august, Festivalul Sunwaves împlineşte 10 ediţii. Este un maraton al muzicii house care are loc la Năvodari într-o locaţie cu şase scene pe care vor mixa în acelaţi timp DJ din ţară şi de peste hotare. 

10-15 august, Festivalul Mangalia, în noul Port Turistic

În perioada 10-15 august, are loc cea de-a doua ediţie a Festivalului Mangalia, de această dată în Portul Turistic. Formatul ediţiei a fost inspirat din fostul Festival Callatis, mutat în acest an la Roma, Italia.

În cadrul Festivalului Mangalia, pe data de 10 august, este seara „Talentelor fără frontiere“, cu Mihai Trăistariu, Nico, Luminiţa Anghel. Pe 11 august, în cadrul concertului „Radio Mix“, evoluează DJ Project, Connect R, Deepside Deejays, Fly Project, Fragma. „De la Mangalia... cu dragoste!“ este numită seara de festival de pe 12 august, cu participarea soliştilor Angela Similea, Ovidiu Komornyk, Mirabela Dauer, Claudia Pavel, Raoul, precum şi soliştii Jan Keizer şi Annie Schilder (BZN). Pe 13 august, este „Party pe mare“, cu Paula Seling, Tom Boxer, Anda Adam, Ellie White, Alexandra Ungureanu şi Crush. Pe 14 august este seara celor de la IRIS, iar pe 15 august, se cântă muzică populară sub genericul „Mărie, dragă Mărie!“.

21-29 august, Stufstock Rockarte, în Vama Veche

Cea de-a noua ediţie a festivalului Stufstock se va desfăşura în perioada 21-29 august, anunţă organizatorii - Asociaţia pentru Conservarea Ariilor Protejate. Sub denumirea Stufstock Rockarte, festivalul va reuni anul acesta pe lângă concertele de muzică rock şi proiecţii de filme, piese de teatru şi workshop-uri de muzică şi fotografie. Concertele de pe scena principală vor avea loc la finalul săptămânii de Rockarte, în cadul lor fiind anunţat şi concursul Stufstock Newcomers şi workshop-ul Rockschool.

25-28 august, Festivalul de Muzică Mamaia, cu secţiune rock

Cea de-a 41-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2011 se va desfăşura în perioada 25 - 28 august, la Teatrul de Vară Soveja din Constanţa, şi va avea trei secţiuni, Creaţie, Interpretare şi Rock - dedicată lui Teo Peter. Preselecţiile pentru Interpretare s-au încheiat, la preselecţii fiind admişi 18 concureţi, faţă de 16 câţi stipula regulamentul. Constanţa este reprezentată la festival de Iolanda Ulmeţeanu, o adolescentă cu un palmares impresionant de premii în ţară şi peste hotare.  Preselecţiile pentru secţiunea creaţiile au loc pe 10 august, iar pentru cea de rock – pe 3 august, în capitală. 

29 august-4 septembrie, Mamaia folclorică

Tot la Teatrul Soveja, între 29 august şi 4 septembrie, tineri interpreţi de muzică populară vor concura pentru cele două secţiuni ale Festivalului de folclor - solişti vocali şi solişti instrumentişti.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite