În an de criză, a crescut traficul în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul de mărfuri a înregistrat o creştere de 13%
Traficul de mărfuri a înregistrat o creştere de 13%

Bilanţul de sfârşit de an al Administraţiei Porturilor Maritime din Constanţa arată că a fost înregistrată o creştere de trafic: sezonul de croaziere a fost prosper, numărul de escale în porturile maritime româneşti a crescut, iar profitul este de 38 de milioane de lei la sfârşitul lui noiembrie.

Traficul total de mărfuri înregistrat la sfârşitul lunii noiembrie este de 43.000.000 de tone, faţă de 38.000.000 cât era anul trecut. „Pe timp de criză, am înregistrat o creştere de 13%", a spus Ioan Bălan, directorul general al Administraţiei Porturilor Maritime din Constanţa.

Creşteri au fost înregistrate şi la majoritatea categoriilor de marfă: cereale (creştere cu 14%), produse alimentare (creştere cu 18%), îngrăşăminte (creştere cu 33%), produse chimice (creştere cu 77,6%), echipamente şi maşini (creştere cu 12,5%) etc.

Anul acesta a fost prosper şi la terminalul de croaziere: 58 de nave de pagaseri au adus 21.300 de turişti la bord. Anul trecut, 48 de nave au făcut escală în Portul Constanţa, aducând 15.000 de turişti.

Dezvoltarea insulei artificiale

Un protocol încheiat între Administraţia Maritimă Constanţa şi Lattakia (Siria) va încuraja traficul de mărfuri între cele două regiuni, va promova şi dezvolta cooperarea în domeniul transportului maritim şi infrastructurii portuare.

„Intenţionăm să încheiem contractul cu ofertantul declarat câştigător pentru finalizarea digului de larg în portul Constanţa. De asemenea, dorim să accelerăm construcţia podului rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre-Marea Neagră şi lucrările aferente infrastructurii rutiere şi de acces în portul Constanţa. Pentru anul viitor, ne-am propus să dezvoltăm capacitatea feroviară în zona fluvio-maritimă a portului Constanţa şi să dezvoltăm insula artificială din zonas de sud a portului", a mai precizat Bălan.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite