Constanta: Patru cazuri de gripă porcină în Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Patru cazuri de gripă porcină în Ialomiţa
Constanta: Patru cazuri de gripă porcină în Ialomiţa

Judeţul Ialomiţa înregistrează patru cazuri confirmate de gripă cu tulpină nouă AH1N1: două la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia şi două în satul Condeeşti.

Ieri, Ministerul Sănătăţii a anunţat că şi colega de liceu a tinerei depistate pozitiv săptămâna trecută a fost confirmată pozitiv în urma analizelor de laborator realizate de Institutul Naţional Cantacuzino.

Gabriela Marin este din comuna Borcea, judeţul Călăraşi, are 16 ani, iar pe data de 18 septembrie a fost trimisă cu ambulanţa la Bucureşti, după ce s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

 Confirmarea de gripă nouă a venit sâmbătă, 19 septembrie, în prezent Gabriela fiind internată în spital, la Institutul Matei Balş, urmând tratament cu antivirale.

MinisterulSănătăţii dă asigurări că starea de sănătate a celor două tinere este bună. Autorităţile sanitare au decis prelungirea suspendării cursurilor şi izolarea clasei din care fac parte cele două eleve cu încă două zile.

Ancheta epidemiologică mai vizează şi alţi elevi, atât de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, cât şi de la Liceul de Artă din Slobozia, dar şi profesori şi părinţi, care au fost împreună în excursie în Spania.

Veniţi din Spania

Primul caz de gripă nouă din judeţ a fost la un tânăr de 28 de ani, din satul Condeeşti. Acesta a fost în excursie în Spania, în perioada 3 - 10 septembrie, împreună cu prietena sa, primele semne de boală apărând în 11 septembrie.

Pacientul a fost internat la spitalul Victor Babeş cu o ambulanţă echipată corespunzător, iar persoanele cu care a intrat în contact au fost izolate, sub supraveghere, pe o perioadă de şapte zile.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite