Constanta: Elevii de la Iahting, din nou pe apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Elevii de la Iahting, din nou pe apă
Constanta: Elevii de la Iahting, din nou pe apă

Cei opt elevi ai Şcolii de Iahting din Constanţa se aflau de marţi în cantonament la Periboina. Joi, în jurul orei 15.30, ei se aflau cu bărcile pe Lacul Razelm, pentru antrenament, când au fost surprinşi de înteţirea vântului, dar au fost salvaţi şi şi-au reluat antrenamentele.

Antrenorul Dumitru Micu a decis întoarcerea la mal, luând între timp primele măsuri de siguranţă - coborârea velelor, pentru ca ambarcaţiunile să nu fie răsturnate, şi legarea bărcilor între ele, pentru ca grupul să rămână compact. Preventiv a cerut şi ajutorul Poliţiei de Frontieră, ca să ajute copiii să ajungă fără incidente la ţărm.

Sportivii au fost luaţi de o şalupă a Poliţiei, ulterior fiind recuperate şi cele şapte ambarcaţiuni ce au fost remorcate până la Periboina.

„Copiii noştri sunt în regulă, sunt cu antrenorul lor şi nu ne facem probleme. Ei sunt plecaţi în cantonament oficial, se pregătesc pentru regata din Turcia ce va avea loc peste două - trei săptămâni. Astea sunt condiţiile de antrenament, ei navighează cu veliere, normal că trebuie să fie scoşi pe apă când e vânt, în condiţii cât mai apropiate de cele de concurs. Au aplicat toate procedurile corecte, chiar nu e cazul să intrăm în panică. Azi, copiii erau din nou la antrenament. Să nu uităm că profesorul Dumitru Micu pregăteşte campioni!“, au declarat Dan Mihăescu, tatăl Andreei, şi Gina Costescu, mama lui Alex - doi dintre sportivi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite