Constanta: Update/ Cei opt ofiţeri de la ISU Dobrogea sunt liberi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsura a fost dispusă după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu au solicitat prelungirea arestării preventive. Alţi doi ofiţeri mai aşteaptă încă decizia instanţei.

Cei opt ofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” Constanţa, cercetaţi pentru fapte de corupţie, au fost eliberaţi din arest noaptea trecută, pentru că mandatele de arestare preventivă au expirat.

Astfel, colonelul Niculae Andrei Gabriel, maiorul Gabriel Alexandrescu, locotenentul Adrian Mihai Bugnar, căpitanul Marius Sorin Bugnar, maiorul Costel Datcu, căpitanul Florin Niculae, locotonent-colonelul Sorin-Marius Creţu şi maiorul Liviu Deoşlea au părăsit arestul DNA. Unul dintre avocaţii apărării, Luminiţa Popescu va susţine, astăzi, o conferinţă de presă referitoare la situaţia ofiţerilor pe care îi reprezintă.
 
Prim adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, colonel dr. Neculai Coman, şi  fostul şef al instituţiei, general Petre Trandafir, vor rămâne încă în arest, pentru că au fost arestaţi ulterior.

Au falsificat foile de examen

În zilele de 15-16 august 2007, cu ocazia desfăşurării probei scrise la concursul pentru încadrarea posturilor de subofiţeri, la specialitatea „servanţi – conducători auto”, cei opt inculpaţi, membri ai comisiei de examinare au încălcat metodologia de desfăşurare a examenului în scopul fraudării rezultatelor concursului organizat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”, judeţul Constanţa.

Concret,  în calitate de corectori, ofiţerii ar fi falsificat foi de concurs pentru un număr de 67 de candidaţi, dintre care 60 au obţinut nota maximă sau notă foarte mare la proba scrisă, fiind în final declaraţi admişi la examen. La acelaşi examen,  Andrei Gabriel Niculae şi Gabriel Alexandrescu ar fi falsificat şi două procese-verbale de predare-primire a mapei cu lucrările de concurs.

Prejudiciul total estimat depăşeşte 1.000.000 RON, sumă cu care au fost avantajaţi material candidaţii declaraţi admişi în urma falsificării lucrărilor de examen.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite