Constanta: IPS Teodosie aşteaptă să-i fie comunicate învinuirile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: IPS Teodosie aşteaptă să-i fie comunicate învinuirile
Constanta: IPS Teodosie aşteaptă să-i fie comunicate învinuirile

Înaltul ierarh a declarat că nu a fost informat oficial de către procurorii instanţei supreme. El este acuzat alături de alţi doi preoţi că ar fi încercat înscrierea unui candidat la Facultatea de Teologie contra unei sume de bani.

Informaţia a fost furnizată de surse judiciare care au confirmat că arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost pus oficial sub acuzare de procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual. În dosar s-a mai început urmărirea penală şi faţă de alţi doi preoţi.

Contactat telefonic, IPS Teodosie a declarat că nu a fost informat oficial despre acuzaţiile care i se aduc şi a adăugat doar că „lucrurile vor merge în firea lor“ după care a închis.

Dosarul a ajuns de la Constanţa la instanţa supremă după ce Arhiepiscopia Tomisului a confirmat că ierarhul face parte din înaltul cler al Bisericii Ortodoxe Române.

Corupţie ierarhică

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt prea Sfinţia Sa Teodosie a fost audiat la sfârşitul lunii trecute în dosarul care a fost deschis ca urmare a unei investigaţii jurnalistice dintr-un cotidian central, care a relevat anumite practici în modul de înscriere la Facultatea de Teologie, înaltului ierarh fiind suspectat de corupţie şi fals.

Potrivit Parchetului Tribunalului Constanţa, în luna martie a acestui an, deşi trecuseră şase luni de la începerea anului şcolar, în schimbul sumei de 3.000 de euro, din care a fost oferită suma de 850 de euro, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ar fi intermediat înscrierea, pe bază de documente false, antedatate la Facultatea de Teologie pentru un presupus candidat care era de fapt reporter.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite