Constanta: Frumoasele lui Javier la IPIFF 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coproducţia Spania/SUA a stârnit curiozitatea datorită intrigii nonconformiste, atmosferei de vacanţă, dar şi actriţelor care îi sunt partenere lui Javier Bardem: Scarlett Johansson, Rebecca Hall şi Penélope Cruz, ultima câştigând Oscarul.

Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi, ce se desfăşoară în această săptămână la Mamaia şi Constanţa, a fost deschis luni de producţia „Poliţist, adjectiv“, semnată de Corneliu Porumboiu.

 „Poliţist, adjectiv“ are ca subiect un poliţist care nu crede în vinovăţia celui pe care îl urmăreşte la ordinul superiorilor pentru trafic de droguri. Înainte de proiecţie, regizorul Corneliu Porumboiu a stat de vorbă cu reporterul Adevărul.

 „Am avut trei variante de scenarii: aveam un subiect, apoi a venit altul cu un poliţist de la Dispariţii. Apoi am auzit de un frate care şi-a trădat celălalt frate într-o istorie cu haşiş. Atunci m-am întrebat cum o lege din ziua de azi poate încălca Biblia sau unde-i legea şi pe ce fundament legislativ trăieşte. Aşa s-a născut acest film“, a declarat laureatul de la Cannes.

În afara programului zilelor de miercuri şi joi, vineri este ziua filmului românesc: „Nunta mută“ şi „Weekend cu mama“, iar sâmbătă este gala de decernare a premiilor. Biletul de intrare este de şapte lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite