INEDIT: Autostrada Soarelui va avea parcări lângă necropole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a lansat un proiect care ar putea schimba total „faţa“ Autostrăzii Soarelui: parcarile vor fi amenajate lângă necropolele descoperite în timpul lucrărilor la tronsonul Medgidia –Constanţa.

Prefectul s-a întâlnit cu toţi cei implicaţi în proiectul autostrăzii, inclusiv autorităţile locale şi arheologii. „Singurele probleme care au fost ridicate au fost cele legate de descoperirile arheologice, şi descărcarea de sarcini, mai ales cele realizate pentru valul mic de pământ din zona Valea Dacilor unde se pune problema unor necropole. Necropole au fost descoperite şi la sud de Valu lui Traian Fiind un nod de autostradă se pare că intersectează în câteva locaţii“, a declarat prefectul.

Descoperirile arheologice au îngreunat lucrările pentru tronsonul Medgidia-Constanţa însă există şi un aspect pozitiv. „ Doar în două vieţi de om s-ar fi putut descoperi atâtea necropole câte au fost găsite cu ocazia autostrăzii. Propunerea pe care am facut-o după descoperirea acestor vestigii a fost ca parcările amenajate pe autostradă să se facă cât mai aproape de aceste vestigii pentru a fi puse în valoare. O să îmbinăm utilul cu plăcutul“, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. El a explicat că turiştii ar putea opri nu numai pentru o pauză dar  şi pentru a vizita obiectivele arheologice.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite