Constanţa : INCREDIBIL / Şoferii, lăsaţi baltă pe autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intrarea pe A2 se plăteşte începând de ieri, însă şoferii nu-şi pun speranţe că vor avea parte de servicii mai bune. Barierele instalate de ieri nu au fluidizat traficul, aşa cum s-au aşteptat autorităţile, ci l-au blocat de tot.

Şoferii români trebuie să plătească, începând de ieri, pentru a intra pe podul spre Cernavodă, pe Autostrada Soarelui. Cei care conduc maşini scot sin buzunar 10 lei, motocicliştii dau 7 lei, iar pentru şoferii de microbuze şi autovehicule cu masa totală maximă autorizată de sub 12 tone taxa este de 35 de lei.

„Plătim ca să stăm la coadă“

Cei mai afectaţi de această măsură sunt locuitorii din Feteşti, care au locuri de muncă în Cernavodă şi fac naveta zilnic. „Păi nu ne convine să plătim câte 20 de lei, în fiecare zi, pentru a merge la lucru: o dată la venire, odată la plecare. Asta înseamnă 500 de lei lunar, iar din salariu cu  ce mai rămânem“, a spus Valeriu din Feteşti.

„Este o mare prostie această taxă. Plătim să stam la coadă“, a declarat Răzvan Cristea din Bucureşti.

Ce păţeşti pe autostrada pentru care plăteşti

Pe Autostrada Soarelui nu există decât o singură benzinărie pe fiecare sens de mers. Rişti să rămâi fără combustibil pe autostradă, dacă te decizi să calci mai tare pedala de accelaraţie şi dacă nu-ţi faci alimentarea la Medgidia, singurul loc de pe traseu unde găseşti benzinării deschise non-stop. I s-a întâmplat lui Bogdan, un şofer din Bucureşti, care ne-a scris pe adresa de email a redacţiei. Tânărul spune că duminică a rămas în pană de benzină la kilometrul 33 al autostrăzii, lângă Bucureşti. „

Mi s-a aprins becul roşu. Nu am găsit nicio benzinărie în drum, aşa că nu mi-a rămas de făcut decât să merg înainte, sperând că nu voi rămâne fără benzină. Dar am avut ghinion“, ne-a povestit Bogdan.

Tânărul povesteşte că a stat în pană pe marginea autostrăzii mai mult de două ore. În tot acest timp, două maşini de la paza autostrăzii şi una de poliţie au trecut pe lângă el. „Au oprit o maşină de pază, iar, mai apoi, cea de poliţie. M-au întrebat ce fac, le-am răspuns că am rămas în pană. Nici poliţistul, şi nici cei de la paza autostrăzii nu s-au oferit să mă ajute. M-au lăsat acolo, pur şi simplu“, ne-a spus Bogdan.

Pază, nu şi ajutor

Autorităţile spun că firma responsabilă cu paza autostrăzii, Prima Guard, nu trebuie să intervină atunci când şoferii rămân în pană. „Responsabilităţile firmei sunt strict de pază, ei au grijă să nu se fure nimic de pe autostradă, nu trebuie să-i ajute pe cei care rămân în pană“, a declarat Ibram Aidîn, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri din Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite