Constanţa: IMAGINI ŞOCANTE / UPDATE Un copil a pierit în Canalul Dunăre - Marea Neagră (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: IMAGINI ŞOCANTE / UPDATE Un copil a pierit în Canalul Dunăre - Marea Neagră (GALERIE FOTO)
Constanţa: IMAGINI ŞOCANTE / UPDATE Un copil a pierit în Canalul Dunăre - Marea Neagră (GALERIE FOTO)

“L-a împins Necuratul!“, a rostit printre lacrimi mama care și-a văzut copilul înghițit de apele Canalului Dunăre - Marea Neagră, în dreptul localităţii Murfatlar.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 10.00, trei băieţei de doar patru ani, care locuiesc în fermele situate în apropierea localităţii constănţene Murfatlar au plecat să facă o baie în Canalul Dunăre - Marea Neagră. Nu au trecut decât câteva minute de când cei trei copii au dispărut de sub ochii rudelor, când doi dintre ei s-au întors în fugă să anunţe că Marius Cătălin Diţu a dispărut în apele canalului. „Am plecat cu toţii, cu mic cu mare să încercăm să-l salvăm pe băiat, când am ajuns la locul în care să scălda nu am mai găsit decât hăinuţele şi încălţămintea“, povesteşte Cristina Simiceanu (de 16 ani), mătuşa copilului.

Micuţului îi era frică de apă

Disperaţi, oamenii au sunat şi la 112 şi au anunţat nenorocirea. În scurt timp, la locul incidentului s-au deplasat echipe de scafandri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa precum şi o ambulanţă. Pompierii precum şi poliţiştii sosiţi pe malul canalului au început căutările, timp de aproape patru ore. Otilia Tobă, (22 de ani), mama copilului dispărut sub ape, s-a rugat ca băieţelul său să fie încă în viaţă. Din nefericire, în jurul orei 13.00, scafandrii au scos la suprafaţă trupul neînsufleţit al micuţului. În momentul în care pompierul militar şi-a făcut apariţia la mal cu copilul în braţe mama şi bunica lui Cătălin au leşinat, iar aproape toţi cei prezenţi au izbucnit în lacrimi. Copilul a fost preluat de ambulanţă însă medicii nu au mai avut ce face decât să constate decesul. „Nu ştiu cum de s-a putut întâmpla aşa ceva! Îi era frică de apă şi nu ştia să înoate, nu pot să îi dau seama de ce a intrat în apă“, a măturisit tatăl vitreg, Mădălin Torbă, (21 de ani), care îl are în grijă pe Cătălin încă de la un an şi jumătate.

Băiatul urma să fie cavaler de onoare

Tragedia este amplificată şi de faptul că, în septembrie, mama şi tatăl vitreg urmau să facă nunta. „Îi cumpărasem costum de cavaler, îi stătea aşa de frumos şi era foarte fericit că va fi cavaler de onoare. Era un băiat inteligent şi zilele acestea intenţionam să îi cumpăr un calculator, vroiam să îi fac o surpriză“, ne-a povestit tânăra îndurerată. În loc de nuntă, părinţii şi rudele lui Cătălin Diţu vor merge acum la înmormântare. Când s-a petrecut tragedia, ambii părinţi se aflau la muncă la fermele unde locuiesc. Ei sperau ca din toamnă să se mute într-un apartament din Constanţa pentru a-i oferi copilului lor o viaţă mai bună.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite