Hulia abandonase şcoala de când era clasa a patra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hulia Rabia Sadula, adolescenta de 15 ani care a murit în urma unui avort făcut la Spitalul Judeţean, a fost elevă la Şcoala Generală nr. 12 Bogdan Petrceicu Haşdeu. Era înmatriculată la fără frecvenţă şi venea doar să-şi susţină examanele semestriale.

Afectaţi de vestea primită în urmă cu două zile, foştii colegi de clasă sunt încă în stare de şoc. Anur Omer, Robert Sali, Ali Edvin şi Sibel Baran i-au fost colegi în clasele I-IV.

Nu avea prieten


Copiii îşi amintesc cu drag de cea care le-a fost colegă timp de patru ani. „Hulia era o fire prietenoasă, îi plăceau telenovelele, Celia şi Smiley“, îşi aminteşte Robert. Elevii spun că fata nu excela la ore, dar era bună la sport.

Cea mai apropiată de ea a fost însă Sibel.„Am cunoscut-o foarte bine pe Hulia, dar nu vreau să vă spun prea multe despre ea“, a declarat temătoare adolescenta. Ea a amintit doar că decedata era îndrăgostită de filmul Rebelde şi că nu avea prieten din şcoală. „Se ducea acasă singură cu autobuzul“, a mai spus Sibel. Directorul Şcolii Bogdan Petriceicu Haşdeu, profesorul de limba franceză Mirela Florea a declarat că tânăra i-a fost elevă timp de patru ani. Spre deosebire de foştii colegi, cadrul didactic şi-a format o altă părere despre Hulia. 

„O elevă slabă“

„Era o fire retrasă, interiorizată şi nu comunica prea mult cu cei din jur. Era şi o elevă slabă la învăţătură“, a declarat dascălul. Ea mai spune că adolescenta a abandonat şcoala la sfârşitul clasei a IV-a, în urmă cu doi ani şi s-a reîntors în toamna anului trecut, când s-a înscris în clasa a V-a. Pentru că depăşise vârsta legală pentru urmarea cursurilor la forma de învăţământ la zi, Hulia a fost înmatriculată la fără frecvenţă.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite