Hotelierii de pe litoral: „Este o tâmpenie să deschizi sezonul la 1 mai“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Guvernul a adoptat în şedinta din 20 martie Legea turismului, hotelierii de la malul mării au ripostat la cerinţele obligatorii privind deschiderea unităţilor de cazare. Agenţii economici de pe litoral sunt obligaţi să înceapă sezonul la 1 mai şi să ţină hotelurile deschise până la 30 septembrie în ciuda faptului că este posibil să nu fie cereri din partea turiştilor.

Ministrul Elena Udrea susţine că adoptarea unei legi a turismului era necesară în contextul în care domeniul era reglementat printr-o serie de acte normative cu prevederi uneori diferite.

„Legea clarifică responsabilităţile autorităţilor publice centrale şi ale celor locale implicate în acest domeniu, precum şi unele cerinţe obligatorii referitoare la calitatea serviciilor oferite turiştilor", a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Ajutoare pentru cei care deschid

Un capitol aparte al legii face referire la litoralul românesc. În actul normativ se precizează că sezonul turistic estival pe litoralul Mării Negre începe la 1 mai şi se încheie la data de 30 septembrie. Acest articol îi nemulţumeşte pe hotelierii de pe litoral, care susţin că măsura este aberantă.

Mai citiţi şi: Constanţa: Cine a câştigat plajele de pe litoral

„Este foarte bine că după 20 de ani avem o lege a turismului. Faptul că această lege vrea să le cuprindă pe toate, adică face referiri şi la hotelieri şi la agenţiile de turism şi la autorităţile locale şi centrale este un lucru lăudabil", apreciază Cristian Bărhălescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism Sud-Est.

Despre decizia Ministerului de a deschide hotelurile pe litoral la 1 mai, Bărhălescu are obiecţii: „Înainte de a face această propunere, ar fi trebuit să vină cu un ajutor pentru cei care deschid. De asemenea, ar fi fost binevenită o oarecare micşorare a taxelor şi impozitelor pentru ei".

Primul weekend cu turişti - 17 iulie 2010

Hotelierii din sudul litoralului doresc şi ei o lege a turismului, dar care să nu se schimbe de la un an la altul. „Nu ştiu de ce vor să deschidă la 1 mai când primul weekend cu turişti în sudul litoralului a fost în data de 17 iulie. Până atunci, plajele din Mangalia au fost goale", a atras atenţia Carmen Mariana Rădulescu, managerul general al hotelului Corsa, de 4 stele, din Mangalia.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite