Constanţa: Hotelierii au început să concedieze angajaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Hotelierii au început să concedieze angajaţii
Constanţa: Hotelierii au început să concedieze angajaţii

Majoritatea reclamaţiilor primite de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa vin din partea salariaţilor care nu şi-au primit la timp drepturile salariale. Patronii sunt foarte iritaţi de verificările inspectorilor

Directorul adjunct al ITM, Daniela Neagu, a declarat că patronii sunt foarte iritaţi de verificările inspectorilor. „Avem probleme în ceea ce priveşte concedierile colective ale salariaţilor din turism şi ne aşteptăm ca în perioada următoare ele să se înmulţească. Din ce în ce mai mulţi angajatori nu-şi mai permit să-şi păstreze numărul de salariaţi şi încep să concedieze, însă nu se gândesc că trebuie să le dea înainte şi acele salarii compensatorii“.
Inspectorii,

La un pas de linşaj

Daniela Neagu a mai declarat că săptămâna aceasta au întâmpinat probleme în localitatea 2 Mai, unde „au fost rupte declaraţiile luate de la angajaţii care spuseseră că nu au niciun fel de contract de muncă încheiat cu patronul“.
Totodată, a precizat Neagu, inspectorii ITM sunt de foarte multe ori „la un pas de linşaj“.

Un alt incident petrecut în urmă cu câteva zile a avut loc la unitatea de alimentaţie publică Palermo din Eforie Nord, unde inspectorii s-au deplasat în control şi au luat declaraţii de la ospătari. „Patronul s-a arătat foarte iritat de control şi a spus că plăteşte masa la toţi clienţii dacă aceştia îl ajută să scape de inspectorii ITM, pe care a încercat să-i izoleze. Erau la un pas de sechestrare în jur de ora 12 noaptea“ a completat directorul ITM. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite