Hotărârile privind reorganizarea instituțiilor de cultură, atacate de prefect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Claudiu Palaz a solicitat astăzi Tribunalului Constanța - Secția Comercială, Contencios-Administrativ şi Fiscal anularea Hotărârii Consiliului Judeţean nr. 189/2010 privind reorganizarea prin absorbție a instituțiilor de spectacole.

Motivul cererii reprezentantului Guvernului în teritoriu ar fi ilegalitatea hotărârilor adoptate de concilierii judeţeni constănţeni.

Prefectul a mai cerut şi anularea unir alte hotărâri privind aprobarea bugetului  de venituri şi cheltuieli şi a organigramei şi statului de funcții ale noii entități aprobată în şedința publică din data de 15 iulie 2010 şi a Hotărârii nr. 190/2010 privind reorganizarea prin absorbție a muzeelor, aprobarea bugetului  de venituri şi cheltuieli şi a organigramei şi statului de funcții ale noii entități aprobată în şedința publică din data de 15.07.2010

„Considerăm că ambele acte administrative atacate în contencios administrativ încalcă în cunoştință de cauză legislația în vigoare şi solicităm respectarea actelor normative ce reglementează organizarea şi funcționarea Teatrului de Stat Constanța, Teatrului de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanța şi a Muzeului de Istorie şi Arheologie Constanța“, a declarat prefectul Claudiu Palaz.

Cultura contănţeană, la pământ

Comasarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa, Teatrul de Copii şi Tineret Constanţa şi Direcţia Judeţeană a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa, sub tutela unei singure instituţii care să se numească Teatrul de Stat a fost soluţia  găsită de conducerea CJC la 15 iulie pentru a disponibiliza cât mai puţini oameni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite