Hoț împușcat mortal de polițiști constănțeni: glonțul l-a nimerit în inimă! UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazul este cercetat de poliţişti
Cazul este cercetat de poliţişti

O acțiune a Poliției Constanța s-a terminat tragic pentru un hoț de 20 de ani: tânărul nu s-a supus somațiilor oamenilor legii și a fost împușcat mortal. Tragedia s-a produs în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.30.

Victima împreună cu trei complici au furat o Dacie papuc, dintr-un cartier de la periferia Constanței, fără să știe că erau urmăriți de polițiști. Au dus mașina în curtea unui centru de colectare a fierului vechi de pe bulevardul Aurel Vlaicu, unde au fost surprinși de oamenii legii. Doi dintre hoți au încercat să fugă. Polițiștii au plecat în urmărirea lor, i-au somat și au tras.

Glonţul l-a nimerit pe tânărul în vârstă de 20  de ani în zona inimii. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Anchetatorii au spus că bărbatul era cunoscut ca fiind hoț de autoturisme, iar complicii săi au fost reținuți. Polițistul care a tras după hoţ va fi audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care vor stabili dacă uzul de armă a fost legal.

Update ora 13.00: Hoțul se numea Zaharia Colgiu (20 de ani). Polițiștii au spus că el a mai fost cercetat în câteva dosare penale sub suspiciunea că ar fi implicat în furturi de autoturisme. Colgiu a fost împușcat în timp ce escalada gardul depozitului Arabesque.

Update ora 16.00:  Ofițerul care l-a împușcat pe hoț este audiat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Procurorii vor să afle dacă acesta a respectat procedura, a formulat somațiile legale și dacă a tras foc de avertisment. Conform legii, polițistul ar trebui să tragă la nivelul picioarelor, dacă nu se află în pericol iminent. Complicii hoțului împușcat sunt audiați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Din primele cercetări se pare că glonțul tras de omul legii a nimerit într-un zid iar de acolo a ricoșat, pătrunzând în dreptul omoplatului victimei și atingând inima. Acest aspect va fi stabilit însă cu certitudinte printr-o expertiză.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite