Constanta: Bruce Hodder, un neozeelandez la malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Bruce Hodder, un neozeelandez la malul mării
Constanta: Bruce Hodder, un neozeelandez la malul mării

Antrenează echipa Rugby Club Judeţean Constanţa de aproape un an şi încearcă să se acomodeze vieţii pe litoralul românesc. Atât cât i-a permis programul, Bruce a încercat să cunoască ceva mai mult din istoria oraşului în care locuieşte.

Bruce Hodder a venit la Constanţa în luna octombrie 2008, când a preluat echipa locală de rugby. Pentru el, schimbarea a fost una destul de mare: diferenţă de climă, limbă, mentalitate şi cultură, dar a făcut tot posibilul să se acomodeze şi a reuşit.

„Poate că marea m-a atras în mod deosebit“, glumeşte Bruce. Se implică foarte tare în antrenamente şi îşi doreşte cu orice preţ să câştige campionatul. Ţinta este valabilă pentru anul viitor, pentru că în acest an şansa a trecut.

Crede însă în potenţialul băieţilor, iar viaţa la echipă îi este făcută mai uşoară de ceilalţi jucători vorbitori de limba engleză.

„Încerc să învăţ să vorbesc limba română după CD-uri sau DVD-uri. Înţeleg ce se vorbeşte în jurul meu. Ştiu ce vreau să spun, dar atunci când încerc să pronunţ un cuvânt iese cu totul altceva decât intenţionez eu“, spune antrenorul de rugby.

Pasionat de istorie

Atât cât i-a permis programul, Bruce a încercat să cunoască ceva mai mult din istoria oraşului în care locuieşte. „Eu vin dintr-o zonă cu o istorie de câteva sute de ani. Sunt fascinat să aflu atât de multe lucruri despre istoria atât de îndelungată a Constanţei“, mai spune Hodder.

„Eu locuiesc în zona centrală a oraşului şi am atâtea muzee în jur pe care le-am vizitat“, susţine antrenorul.

Pentru iubitorii sportului cu balonul oval, CV-ul lui Bruce spune multe. A fost consilier tehnic al echipei naţionale Under 21 a Noii Zeelande, antrenor principal al echipei Northaland, în prima liga neozeelandeză.

Ultima oară a fost director tehnic la Grammar Carlton Club, unul dintre cele mai importante cluburi din Auckland, care are cinci terenuri de joc, 13 echipe de seniori şi 30 de formaţii de juniori.

De-a lungul timpului, clubul a dat naţionalei All Blacks 40 de sportivi. După realizările din ţara natală, Bruce Hodder vrea să îşi lase amprenta şi pe clubul local de rugby.

 „Vreau să fac din echipă una respectată în România. Atât cât voi sta aici voi face ceva pe termen lung. Vreau să las ceva în urmă!“, spune neozeelandezul.

Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară de astăzi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite