Haos pe strada Nicolae Iorga. Şoferii circulă pe contrasens

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii nu respectă sensul unic de pe strada Nicolae Iorga
Şoferii nu respectă sensul unic de pe strada Nicolae Iorga

Deşi de luni dimineaţă a intrat în vigoare restricţia de circulaţie pe strada Nicolae Iorga, pe porţiunea cuprinsă între aleea Panselei şi bulevardul Tomis, şoferii continuă să folosească ruta, chiar dacă intră pe contrasens.

Restricţia prin care strada Nicolae Iorga devine cu sens unic pe acea porțiune a fost instituită din cauza lucrărilor efectuate în zona Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, la parcarea supraetajată. 

Nici măcar ambulanţele nu fac excepţie de la regulă: pentru a aduce pacienţii trebuie să facă un ocol semnificativ pe arterele ocolitoare (Bulevardul Mamaia, Bulevardul Tomis, strada Poporului, strada Lahovari și strada Mihai Viteazu) ca să transporte pacienții la spital. „Ambulanţele care vin din direcţia bulevardului Mamaia folosesc intrarea din sensul giratoriu de pe Tomis. Până acum nu au fost niciun fel de probleme“, a declarat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, Dan Căpăţână.

Deşi restricţia a fost anunţată de câteva zile astăzi şoferii s-au îngrămădit pe sensul interzis, blocând traficul şi mai mult şi punându-i în dificultate pe participanţii la trafic care se ştiau pe un sens unic.

Sesizat de reporterii „Adevărul“ cu privire la situaţia de pe strada Nicolae Iorga, şeful Poliţiei Locale Constanţa Dan Bratu a spus că va trimite un poliţist în zonă ca să dirijeze traficul. „Şoferii au un indicator la intersecţia dintre străzile Nicole Iorga şi Ion Lahovari care îi atenţionează că intră pe sens interzis. Fie nu îl văd, fie îl ignoră şi încearcă să forţeze intrarea pe stradă, ca să scurteze drumul. Am avut şi luni un poliţist acolo însă astăzi l-am retras“, a afirmat Bratu.

Conducătorii auto care sunt prinşi circulând pe sens interzis riscă să primească trei puncte de amendă ca sancţiune şi două puncte de penalizare pe permisul de conducere.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite