Constanta: Nava şcoală Mircea a ancorat în portul Hamilton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul va participa, pe timpul staţionării, la întreceri sportive, iar sâmbătă se vor acorda premiile pentru cea de-a doua etapă a regatei Tall Ships Atlantic Challenge 2009.

Nava şcoală Mircea a ajuns, de ieri, în portul Hamilton şi timp de trei zile, echipajul va participa la festivităţile organizate de oficialităţile locale cu ocazia aniversării a 400 de ani de la apariţia primilor locuitori în insulele Bermude. Studenţii şi elevii vor defila în acompaniamentul muzicii regimentului din Bermuda şi vor lua parte, alături de echipajele celorlalte nave la întreceri sportive – fotbal, volei şi tras la parâmă.

Sâmbătă, va avea loc festivitatea de premiere a celei de-a doua etape a regatei Tall Ships Atlantic Challenge 2009, Tenerife – Bermuda şi a competiţiilor sportive. Premiile vor fi înmânate de premierul Bermudei, dr. Ewart Brown, judecător de pace, membru al Parlamentului.

Nava şcoală „Mircea” va părăsi portul Hamilton luni când se va da startul următoarei etape, Bermuda – Charleston.


Nava şcoală Mircea este aşteptată să se întoarcă la sfârşitul lunii august, în portul Constanţa. Itinerariul marşului cuprinde escale în 8 porturi - Catania, Cadiz, Tenerife, Hamilton, Charleston, Boston, Ponta Delgada şi Algeciras. La bord se află un echipaj de 190 de persoane, din care  65 de studenţi de la Academia Navală Mircea cel Bătrân, 38 de elevi de la Şcoala Militară de Maiştri Militari Amiral Ion Murgescu.

 Pe parcursul celor 12.500 de mile marine care vor fi străbătute în Marea Neagră, Marea Egee, Mediterană şi Oceanul Atlantic studenţii şi elevii vor căpăta noi deprinderi marinăreşti şi profesionale.   

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite