Constanţa: Haideţi la degustări de vinuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Haideţi la degustări de vinuri
Constanţa: Haideţi la degustări de vinuri

Trei crame din Constanţa vă aşteaptă cu soiuri nobile de vin. Casa vinului - dr. Puşcă, Crama Murfatlar sau Domeniile Clos de Colombes sunt destinaţii din judeţul Constanţa care nu trebuie ratate.

Odată ajuns la Crama Murfatlar - complexul de vinuri înconjurat de 3.000 de hectare de teren cu vii, totul te invită să petreci câteva ore răcoroase sau să zăboveşti până târziu, în noapte, dacă eşti un om mai puţin
grăbit.
Locul dintre vii a fost readus la viaţă în urma unui proiect început în luna februarie a acestui an. Cum lucrările pentru modernizare au durat, redeschiderea oficială a restaurantului a avut loc în vara acestui an.

Crama preferată de Ceauşescu

Nicolae Ceauşescu l-a adus aici pe omologul său bulgar, Todor Jivkov, pentru a se lăuda cu vinurile româneşti. În 2004, fostul preşedinte chinez Hu Jintao a venit aici în vizită, din proprie iniţiativă, cunoscând vinurile de la Murfatlar ce sunt de mult timp pe piaţa din China. Dan Domnaru, manager turism viticol, spune că a fost inaugurat la Crama Murfatlar un motel de trei stele.

Din Champagne în Dobrogea

Dacă Murfatlarul beneficiază de o poziţionare bună, fiind în drumul turiştilor care vin dinspre Bucureşti spre Constanţa, domeniile Clos de Colombes sunt situate în drum spre Olimp, iar microbuzele nu opresc şi aici, deşi în zonă se află şi alte puncte de atracţie, precum lacul Tatlageac.
După şase ani de muncă susţinută, franţuzoaica Anne Marie Rosenberg a inaugurat anul trecut domeniile, punând un pariu nebunesc. Originară din Champagne, una dintre cele mai renumite regiuni viticole ale Franţei, Rosenberg speră să-i convingă pe români să consume puţin, dar de calitate. „Vreau să păstrez contactul cu clienţii mei“, spune cea căreia îi place să gestioneze totul: de la bucătărie, unde se prepară reţete proprii sau adaptate, până la conceptul inedit.

Sute de soiuri la Dr. PUŞCĂ

Cei care vor să deguste o mare parte din cele mai bune soiuri de vin din ţară se pot opri şi în localitatea Faclia, din comuna Saligny, la Casa Vinului - dr. Puşcă. „Am selectat peste 100 de soiuri dintre cele mai renumite vinuri autohtone, pe care le vindem în crama noastră“, a declarat Mihaela Puşcă, administratorul complexului. „Cel mai vechi vin este un Pinot Noir de Murfatlar din 1963, care costă 325 de lei. Sigur că mai sunt vinuri foarte bune din podgoriile româneşti, ce costă între 28 şi 42 de lei sticla“, a preci zat Mihaela Puşcă.

Compania derulează un contract cu agenţiile de turism, iar cei care vin aici sunt invitaţi să deguste din cele aproximativ 40 de vinuri produse la Murfatlar. Acestea sunt păstrate în crama aflată la circa 2 kilometri, pierdută undeva printre vii. În interior a fost amenajat şi un magazin de suveniruri, iar în unele seri „Taraful Murfatlar“ - cum
altfel să se numească? - adaugă un plus de autenticitate românească prin melodiile sale lăutăreşti.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite