HCM Constanţa a pierdut prima partidă în Champions League: scor final - 23 la 33 GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Handbal Club Municipal Constanţa a pierdut la o diferenţă de 10 puncte în primul meci pe care l-au susţinut pe teren propriu în compania celor de la HC Croaţia Osiguranje Zagreb. Timp de o oră campionii României nu au reuşit să se impună pe teren propriu în faţa puternicei echipe croate.

Formaţia de la malul mării a fost pur şi simplu zdrobită de Ivano Balic şi compania, cu scorul de 33 la 23. Deşi la începutul primei reprize Croaţia Zagreb a rămas fără doi jucători, în poarta constănţenă s-a mai înscris de două ori.

A jucat cu un singur rinichi

„Am avut un portar într-o formă extraordinară, iar acest lcuru ne-a ajutat enorm să câştigăm fără probleme acest meci. A trebuit să muncim să păstrăm acelaşi ritm pe parcursul meciului, pentru că HCM reuşea să se apropie de fiecare dată când ne relaxam puţin. Vom lupta pentru locul doi în grupă, însă avem adversari foarte dificili", a declarat vedeta croaţilor, Ivano Balic.

Nikolaos Riganas, (84 pe tricou), a fentat apărarea oaspeţilor

image

Portarul Ivan Pesic, cel care apăra poarta croată, este unul dintre colegii regretatului handbalist Marian Cozma. Fostul jucator de la Veszprem a fost şi el rănit în seara accidentului şi în urma acelei întâmplări nefericite a rămas cu un singur rinichi.

Portari de zile mari

În minutul 20, Ivan Pesic, a văzut cartonaşul roşu după o intrare destul de urâtă la Alexandru Csepreghi. O primă repriză cu o echipă constănţeană ştearsă, care nu a reuşit să preia conducerea, iar tabela de marcaj confirma acest lucru, 9 - 15 pentru gazde.

„Nu a fost uşor acest prim meci în Liga Campionilor, dar acesta este handbalul modern şi depinde de fiecare individiual să reziste la ritmul şi viteza de joc fie în apărare ori în atac", a spus antrenorul Jovica Cvetkovic după meci adăugând că are nevoie de timp ca să ajungă la nivelul la care evoluează echipa croată.

Mihai Popescu a fost în formă maximă la meci

image

Singurele lucruri pozitive care au mai spălat ruşinea au fost intervenţiile spectaculoase ale portarilor, Mihai Popescu şi Rudi Stănescu.

Suporterii cer demisia

A doua repriză a fost cu mult mai tensionată, spectatorii cerându-i demisia tehnicianului de pe banca constănţeană, Jovica Cvetkovic.

Faptul că acesta din urmă nu a folosit jucătorii de renume ai HCM-ului, iar formula de joc trimisă în teren nu dădea roade a reuşit să-i scoată din sărite pe fanii alb-albaştrii.

Galeria echipei constănţene a cerut demisia antrenorului HCM-ului

image

Aceştia, în pofida faptului că era un meci de Champions League, au scandat în nenumărate rânduri, cerându-i demisia antrenorului care nu a exploatat tot potenţialul echipei.

Antrenorul echipei constănţene nu a reacţionat în acel moment, dar a declarat, mai apoi: „Nici nu m-am gândit să-mi dau demisia, acest lucru ţine de conducere", a declarat antrenorul HCM-ului, Jovica Cvetkovic.

Jovica Cvetkovic (dreapta) nici nu se gândeşte să demisioneze

image

„Sufletul echipei este acelaşi"

Croaţii au schimbat un pic ritmul jocului şi au punctat constant. Diferenţa între cele două a ajuns chiar şi de 12 goluri. Handbaliştii de la malul mării au suferit una dintre cele mai mari înfrângeri în cupele europene.

„Sufletul echipei este acelaşi, ne doream foarte mult victoria, dar acum atât s-a putut. Am jucat mai bine în apărare, însă în atac am jucat foarte slab", a spus Aleksandar Adzic.

HCM Constanţa (antrenor Jovica Cvetkovic): Mihai Popescu (7 intervenţii), Rudi Stănescu (4 intervenţii) / Alexandru Csepreghi 7 goluri (2x7m), Daniel Mureşan 6 goluri / Alexandru Sabou şi Marius Mocanu - câte 2 goluri, Toma 2 goluri (1x7m) / Onyejekwe, Marius Sadoveac, Aleksandar Adzic, Timuzsin Schuch - câte 1 gol.

HC Croaţia Osiguranje Zagreb (antrenor Nenad Kljajic): Marin Sego (20 intervenţii), Ivan Pesic (1 intervenţie) / Ljubo Vukic 13 goluri (3x7m), Marko Kopljar 6 goluri, Ivano Balic şi Zlatko Horvat - câte 4 goluri, Marino Maric 3 goluri, David Spiler 2 goluri, Adnan Jaskic 1 gol.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite