Constanţa: Cinci jandarmi de la Gruparea „Tomis“ pleacă în Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Cinci jandarmi de la Gruparea „Tomis“ pleacă în Kosovo
Constanţa: Cinci jandarmi de la Gruparea „Tomis“ pleacă în Kosovo

Cinci jandarmi din Gruparea Mobilă „Tomis“ au fost selecţionaţi pentru a participa la misiunea internaţională de menţinere a păcii în provincia Kosovo sub egida UE.

Detaşamentul de Jandarmi Români, format din 115 luptători şi destinat să execute misiuni în cadrul forţei speciale de poliţie EULEX în provincia Kosovo şi-a încheiat instruirea specifică şi este pregătit pentru a pleca în teatrul de operaţiuni pentru şase luni. Detaşamentul urmează să înlocuiască contingentul aflat acum în Kosovo, care îşi încheie misiunea în luna noiembrie. În prezent, alţi trei luptători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis“, un ofiţer şi doi subofiţeri, se află în Kosovo.

De la Constanţa pleacă plutonierul major Cornelius Serghiuţă, plutonierul major George Cristian Popovici, plutonierul Marcel Iftimie, plutonierul Bogdan Toci şi plutonierul Cristian Vasile.

Militarii au fost selecţionaţi pe bază de voluntariat, din toate unităţile Jandarmeriei Române, au participat la un stagiu de pregătire pentru misiuni internaţionale la Şcoala de Aplicaţii a Jandarmeriei Române şi la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare al Jandarmeriei Române de la Ochiuri. La finalul stagiului, toţi cei cinci candidaţi din Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ fiind selecţionaţi pentru misiuni internaţionale şi vor pleca în teatrul de operaţii în luna noiembrie.

Plutonierul major Cornelius Serghiuţă a mai participat la alte trei misiuni internaţionale, în cadrul Detaşamentului de menţinere a păcii sub egida ONU în Kosovo (UNMIK).

Plutonierul major George Cristian Popovici are 38 de ani şi a mai participat la misiuni internaţionale în cadrul Detaşamentului de menţinere a păcii sub egida ONU în Kosovo (UNMIK), în 2004 şi 2005.

Şi plutonierul Marcel Iftimie participă pentru a doua oară la misiuni internaţionale.

Plutonierii Bogdan Toci şi Cristian Vasile sunt la prima misiune de acest gen.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite