Grupare de evazioniști, în vizorul polițiștilor. Prejudiciul depășește un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șase indivizi sunt cercetați de polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Suspecții au pus pe roate o afacere ilegală din care statul a fost păgubit cu peste un milion de lei.

Ințial oamenii legii i-au prins pe George C., Ciprian I., Liviu R. şi Radu M., toţi suspectaţi ca făcând parte dintr-o grupare, coordonată de doi bărbaţi, unul în vârstă de 45 de ani şi cel de-al doilea de 36 de ani, ambii din Constanţa care înființaseră firme fantomă prin care se derulau tranzacții fictive cu cereale.Polițiștii au mai descoperit între timp alți doi complici:Luigi P. (34 de ani) şi Corneliu C. (29 de ani).
Fraudele au fost comise în perioada 2009- 2010. Rețeaua acționa după o rețetă bine pusă la punct: evazioniștii transferau bani de la o firmă la alta, sub pretextul achiziției de cereale, iar suma era scoasă din bancă, din conturile ultimei firme fantomă.
Evazioniștii s-au răzbunat crunt când unul dintre complici a fugit cu ultima tranșă de bani din bancă, în speță 300.000 de lei: i-au sechestrat pe ceilați doi și i-au obligat să-și vândă locuințele și să se împrumute la bănci pentru a-i despăgubi.

”Ultimii doi complici identificați de polițiști, Luigi P.  şi Corneliu C. sunt învinuiți că în cursul anului 2009, l-au sprijinit în mod direct pe George C. în derularea şi efectuarea de operaţiuni bancare de ridicare de sume de bani în numerar. Cei doi știau că banii proveneau din tranzacţii comerciale ilicite cu cereale, efectuate în numele unei societati tip “fantomă”, ce figura în evidenţe cu sediul social în localitatea Valea Dacilor, judeţul Constanţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției, Gelu Manolescu.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat de membrii grupării este estimat la 1.100.000 lei, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit.

Suspecții sunt acuzați de complicitate la evaziune fiscală în forma omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite