Constanţa: Gropile de gunoi din Valu lui Traian, înlocuite cu parcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Gropile de gunoi din Valu lui Traian, înlocuite cu parcuri
Constanţa: Gropile de gunoi din Valu lui Traian, înlocuite cu parcuri

Comuna a primit bani de la Mediu pentru amenajarea a 30 de hectare de spaţiu verde. Edilii din comuna Valu lui Traian au depus în urmă cu şapte luni proiectul pentru modernizarea spaţiului verde, în cadrul Proiectului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi.

„Parcurile vor fi amplasate în cartierul nou, dar şi în cel pe care-l vom construi, pe fostele gropi de gunoi“, a declarat primarul Florin Mitroi. Suprafaţa totală a noilor spaţii verzi va fi de 30 de hectare. În prezent, se lucrează la închiderea gropilor de gunoi neconforme.

Gazon şi spaţii de joacă

Lucrările vor demara în momentul în care vor ajunge banii de la Mediu. „În prezent lucrăm la caietul de sarcini pentru că trebuie să respectăm procedura de licitaţie, însă sigur spaţiile verzi vor lua viaţă în primăvară, atunci când vom planta şi sădi pomi“, a conchis Mitroi. Spaţiile care vor fi amenajate vor avea alei de promenadă, băncuţe, garduri vii, gazon şi spaţii de joacă pentru copii. „Am realizat un proiect comun, iar fondurile vor veni din două părţi. Pentru cele trei parcuri avem 2,1 milioane de lei, din care 49% vin de la Ministerul Mediului şi restul de la consiliul local“, a precizat primarul.

Oamenii din Valu lui Traian beneficiază acum de puţin peste un metru pătrat de spaţiu verde pe cap de locuitor, în condiţiile în care normele UE impun minimum 26 de metri pătraţi. După amenajarea celor trei parcuri, suprafaţa de spaţiu verde va creşte la 20 de metri pătraţi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite