Grigore Cartianu, în dialog cu tulcenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicistul Grigore Cartianu s-a aflat astăzi la Tulcea unde a poposit şi caravana Adevărul. Cititorii tulceni au avut prilejul să-l cunoască pe autorul volumului „Sfârşitul Ceauşeştilor. Să mori împuşcat ca un animal sălbatic”.

Renumitul publicist Grigore Cartianu a fost astăzi oaspetele tulcenilor. În Piaţa Civică a oraşului publicistul a stat de vorbă cu cititorii şi a oferit autografe.

O lecţie de istorie

Publicul tulcean şi-a manifestat interesul pentru opera lui Grigore Cartianu care descrie sfârşitul Ceauşeştilor, o filă din istoria românilor.

„Este pentru noi o lecţie de istorie, predată de domnul Cartianu tuturor românilor. Trebuie ca această carte să devină manual,  predat în şcolile din România. Cartea sa este Biblia neamului românesc. Dacă ne cunoaştem tiranii, ştim să ne apărăm şi să ne dezvoltăm ca popor, din toate punctele de vedere”, a declarat  Mihai Scarlat (44 ani), din Tulcea.

„Cartea este pentru soţul meu, un comunist de 72 de ani care a plătit cotizaţia la zi. Toţi românii se regăsesc în opera domnului Cartianu pentru că noi, această generaţie, am  trăit momentele descrise în  volum. Este o pildă de creaţie, de istorie redată fidel tuturor celor ce doresc să rememoreze acele clipe. Ne dorim să ştim adevărul despre acele zile şi evenimentele care le-au marcat.”, ne-a spus Gabriela Ivancenco (50 de ani), din Tulcea.

Cartianu va reveni la Tulcea

Grigore Cartianu s-a simţit bine printre localnici şi a promis că va reveni în cel mai scurt timp. „Toţi românii, indiferent din ce colţ al ţării ar fi, îşi doresc să  înveţe, să cunoască istoria neamului şi să înveţe din experienţele predecesorilor. Caravana Adevărul va reveni printre tulceni şi vreau să le mulţumesc acestora  pentru interesul pe care l-au manifestat  faţă de volumul care descrie moartea familiei Ceauşescu şi crimele  din Decembrie 1989”, a declarat renumitul publicist.

Sesiunea de autografe continuă în Piaţa Civică din municipiul Tulcea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite