Constanţa: Grevă generală în condica locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Grevă generală în condica locală
Constanţa: Grevă generală în condica locală

Profesorii nu au predat astăzi, iar elevii nu au luat absenţe. Şcolile constănţene şi-au pregatit programul de grevă încă de săptămâna trecută, anunţând elevii că astăzi nu se predă în şcoli. 

La Constanţa, cadrele din învăţământ nu au participat la ore, declarând grevă generală chiar de Ziua Mondială a Profesorilor. „Fiecare unitate şcolară din judeţul Constanţa s-a organizat aşa cum a dorit. Colegii mei au scris grevă generală în condică, iar copiii nu au venit la şcoală. Au fost anunţaţi că nu trebuie să, că nu le vor fi puse absenţe şi nici nu li se va preda“, a declarat liderul Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar, Ioana Purcărea.

Afişe de vineri prin şcoli

Copiii de la Liceul „Mihai Eminescu“ din Constanţa au fost anunţaţi încă de vineri că astăzi nu trebuie să vină la şcoală. „Noi am pus afiş prin şcoală de vineri, prin care am anunţat greva generală“, a declarat directorul instituţiei de învăţământ, Stelian Marinescu.

Şi în mediul rural, copiii au fost informaţi că nu se fac ore. La Şcoala cu clasele I-VIII „Emil Gârleanu“ din Bărăgan, micuţii au fost înştiinţaţi că nu trebuie să vină la şcoală. „I-am anunţat de vineri, pentru că unii vin din alte sate şi să nu bată drumul inutil. Dacă vor mai veni, îi vom trimite acasă“, a spus şi Eugenia Ionescu, directorul şcolii din Bărăgan.

Nemulţumiţi de legea educaţiei

Următorul protest va avea loc pe 7 octombrie. „Un autocar cu profesori constănţeni, care nu vor avea ore la clasă, va pleca la mitingul alianţei bugetarilor, la Bucureşti“, a mai spus Purcărea, adăugând că miercuri se predă la cursuri şi se pun absenţe dacă elevii vor lipsi.  

Cadrele din învăţământ protestează nemulţumite de noua lege a educaţiei, dar şi de legea salarizării unice sau de cele zece zile de concediu impuse neplătite.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite