Constanta: Nave din Grecia şi Franţa au acostat în port

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Nave din Grecia şi Franţa au acostat în port
Constanta: Nave din Grecia şi Franţa au acostat în port

La bord se află marinari din cele două ţări care vor face mai multe vizite la insituţiile constănţene şi se vor antrena cu scafandri, dar şi cu echipajul de la bordul fregatei Regina Maria.

Un vănător de mine cu un echipaj format din 46 de persoane care aparţine Forţelor Navale Franceze a acostat, astăzi, în dana pasageri a portului Constanţa. Până pe 20 iulie, marinarii francezi se vor antrena cu scafandrii români şi cu marinarii de la Divizionul de Nave Minare-Deminare.

Programul escalei mai cuprinde vizite la Comandamentul Flotei, Centrul de Scafandri şi nava „Grigore Antipa”. Vânătorul de mine „Orion” a făcut parte din Gruparea Navală NATO Permanentă de Luptă Împotriva Minelor care a participat la exerciţiul „Cooperative Mako 06” desfăşurat în România în anul 2006.

Studenţii vor vizita litoralul

Alte două nave, Prometeus şi Ikaria de la Forţele Navale au ajuns, astăzi, în port. Pe timpul escalei cei 259 de membri ai echipajelor, din care 158 de studenţi ai Academiei Navale din Grecia vor efectua vizite la oficialităţile locale, Comandamentul Flotei, Academia Navală Mircea cel Bătrân şi Muzeul Marinei Române.

Cele două nave greceşti vor executa împreună cu fregata Regina Maria exerciţii în apele teritoriale ale României.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite