Constanţa: Grădiniţele de vară, deschise şi în august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţenii care nu au cu cine să îşi lase copiii pe perioada verii, atunci când ei sunt la serviciu, pot alege grădiniţele estivale, deschise inclusiv în luna august.

În această vară, 23 de unităţi preşcolare sunt deschise pentru cei mici, în program prelungit. Pentru luna iulie sunt deschise grădiniţele 46, 14, 12, 13, 45, 57, 48, 44, 53, 19, 8, 5, 36, 11, 47 şi 2, iar pentru luna august unităţile 43, 49, 6, 10, 33, 56 şi 42.

Înainte de închiderea anului şcolar, părinţilor li s-au comunicat unităţile care urmau să rămână deschise. „Pe perioada verii sunt deschise, de regulă, grădiniţele cu program prelungit, iar copiii vin de dimineaţa, de la ora 8.00 şi sunt luaţi seara, pe la ora 17.00. Părinţii ştiu care este programul, iar pentru perioada în care unităţile sunt închise pentru renovare, îşi iau concediu“, a declarat Irinela Nicolae, inspector de specialitate în Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Constanţa.

Program de joacă

Grădiniţa nr. 45 de pe strada Unirii este una dintre unităţile deschise în luna iulie. „Avem aproape 30 de copii în fiecare zi. Pentru ei este şi o şansă de socializare pentru că în timpul anului sunt împărţiţi pe grupe de vârstă. Vara sunt la un loc şi sunt antrenaţi, împreună, în activităţi de relaxare, bună dispoziţie, dar şi de dezvoltare a creaticităţii. Organizăm concursuri de desen, de modelaj, dar şi pentru dezvoltarea unor capacităţi artistice: cel mai bun interpret, cel mai bun recitator“, a declarat directorul unităţii, Elena Bălosu. La prânz micuţii iau masa şi apoi merg la culcare, după care, în aşteptarea părinţilor, copiii au un program de voie.

Chiar dacă nu sunt constrânşi de un program educaţional strict, copiii aşteaptă cu nerăbdare cele câteva zile de vacanţă. „Eu sunt la grupa pregătitoare şi voi merge la Şcoala nr. 7. Abia aştept să merg în vacanţă. Aştept să îmi vină un prieten din Scoţia cu care voi merge la plajă şi la plimbare“, spune Sonia, o fetiţă de 7 ani.

Cea mai apropiată unitate

La grădiniţele de vară pot merge şi copii de la alte unităţi, nu numai cei care pe perioada anului studiază acolo. „Noi acum avem copii care sunt înscrişi numai la noi. De regulă sunt direcţionaţi spre cea mai apropiată unitate“, a ai spus Elena Bălosu.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite