Ghiţă Mureşan s-a făcut baschetbalist după o vizită la dentist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe când avea 15 ani, clujeanul a fost remarcat de un arbitru, datorită înălţimii sale.Fosta vedetă din NBA îşi cumpără încălţăminte şi îmbrăcăminte din SUA, dar nu la comandă.

Ajuns la 40 de ani, Ghiţă Mureşan, fostul jucător al lui Washington Bullets, New Jersey Nets, Maryland Nighthawks sau Pau-Orthez îşi aduce aminte de începuturile sale în baschet. Era un tânăr de 15 ani, foarte înalt, „nu mai ştiu însă cât aveam“, iar un control la dentist, la Cluj, i-a schimbat destinul.

„Trebuia să fac o radiografie dentară şi am mers la dentistul Gigi Sofache, care era şi arbitru de baschet. Când m-a văzut, omul m-a cântărit şi m-a măsurat din ochi, s-a interesat câţi ani am şi m-a întrebat dacă ştiu ce-i baschetul. Eu am răspuns că am auzit de acest sport, dar că nu am văzut niciun meci. Ai fi super bun, mi-a spus Sofache. Hai să te pun în legătură cu doi antrenori, Voicu Moldovan şi Liviu Morariu. Aşa a început aventura mea în baschet, clădită cu enorm de multă muncă“, povesteşte Ghiţă Mureşan, pentru „Adevărul“ de Constanţa.

Tânărul din Tritenii de Jos a crescut şi a tot crescut în înălţime, fiind remarcat în toată lumea. A jucat în NBA, a fost actor. „Big Ghiţă“ măsoară 2,31 m şi cântăreşte 143 kg, dar spune că aceste cifre nu îl interesează în mod deosebit. „Se vehiculează diverse înălţimi ale mele. Fiecare măsoară cu metrul lui. Cred că am 2,30 m, iar de cântărit nu mă cântăresc“, arată Mureşan.

Locuieşte la Washington

În ciuda înălţimii şi a dimensiunilor sale, fostul sportiv nu întâmpină probleme în a-şi găsi de îmbrăcat şi de încălţat. Ghiţă este stabilit în SUA (la periferia Washingtonului), alături de soţie şi de cei doi copii, George (13 ani) şi Victor (10 ani), iar cumpărăturile şi le face tot acolo.

Citeşte mai multe despre cunoscutul sportiv în  !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite