Constanţa: Adrian Popiţă şi Andreea Georgescu sunt câştigătorii Romanian Salsa Festival 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Adrian Popiţă şi Andreea Georgescu sunt câştigătorii Romanian Salsa Festival 2009
Constanţa: Adrian Popiţă şi Andreea Georgescu sunt câştigătorii Romanian Salsa Festival 2009

Perechea a fost desemnată câştigătoare sâmbătă, după două probe tehnice: proba freestyle şi proba de coregrafie. Ei ne vor reprezenta la Campionatul Mondial de Salsa 2009 de la Miami.

Adrian Popiţă (23 de ani) şi Andreea Georgescu (25 de ani) din Bucureşti sunt cei care au obţinut punctajul maxim în faţa unui juriu extrem de exigent format din arbitri internaţionali.

Juriul for

image

mat din Raul Torres (foto), Fernando Sosa, Rafael Gonzales, Tatiana Bonaguro şi Priscila Baschera a decis că Adi şi Andreea au prezentat cel mai frumos moment din cadrul ediţiei 2009 a Romanian Salsa Festival. Câştigătorii dansează împreună de aproximativ 3 ani.

„Suntem foarte fericiţi că am luat acest premiu, iar Romanian Salsa Festival mi s-a părut unul dintre cele mai bine organizate festivaluri din România. Cred că elementele care au înclinat balanţa voturilor juriului în favoarea noastră au fost energia pe care am degajat-o şi atenţia pe care am acordat-o costumelor şi coregrafiei. Cele mai mari emoţii le-am avut la proba de freestyle, pentru că timp de o lună înaintea competiţiei ne-am concentrat doar pe repetiţiile pentru proba de coregrafie, dar până la urmă am reuşit să terminăm cu bine. Acum abia aşteptăm Campionatul Mondial, unde vrem să consacrăm România ca o forţă în lumea salsei“, a declarat Adrian Popiţă, membru al echipei câştigătoare.

Mii de spectatori

Aproximativ 2.000 de spectatori, după estimările organizatorilor, au ales să îşi petreacă weekendul pe ritmurile electrizante ale salsei şi să admire show-urile puse în scenă de invitaţii speciali ai evenimentului, Raul Torres, renumitul coregraf şi dansator originar din Cuba şi trupa italiană Tropical Gem.

Lecţii de salsa pentru public

Sâmbătă şi duminică după-amiază publicul a avut ocazia să înveţe paşii celor mai populare dansuri latino de la adevăraţi profesionişti, în cadrul celor 22 de workshop-uri ţinute la hotelul Golden Tulip din Mamaia.

Romanian Salsa Festival este singurul eveniment în cadrul căruia un juriu internaţional face selecţia pentru The World Salsa Championship. Ajuns la ediţia a IV-a, Romanian Salsa Festival este organizat anual începând din 2006.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite