Gaură de milioane de lei în bugetul statului provocate de două firme constănţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC Alexanders Services SRL Constanţa a intrat în atenţia comisarilor Gărzii Financiare Constanţa după ce s-a constatat că nu funcţionează la sediul social declarat.

Administratorul firmei este din localitatea Sârbi, judeţul Botoşani, iar sub îndrumarea lui, prin firmă au fost făcute achiziţii intracomunitare în valoare totală de 4.163.043 de lei.

Radu Cristian, comisarul şef al secţiei Constanţa, a declarat că nu s-au putut verifica înregistrările în contabilitatea firmei, prejudiciul estimat produs bugetului de stat se ridică la 1.602.772 de lei. Societăţii i s-a întocmit sesizare penală. „În Constanţa, pe strada Comarnic nr. 72, în Complexul Expoziţional Km 5, au declarat sediul social un număr mare de firme. Peste 78 dintre ele au întocmite sesizări penale pentru că nu funcţionează la sediul social“, a declarat şeful Gărzii Financiare Constanţa, Cristian Radu.

O altă firmă care nu a înregistrat tranzacţiile în contabilitate este şi SC Ducu Pro SRL Constanţa, care a livrat fier beton şi a prestat servicii către o societate din Constanţa, în valoare totală de 3.281.754 de lei. În urma verificărilor, comisarii finanţişti au constatat că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, administratorul Emil Mavrodin, având întocmite încă două sesizări penale pentru nefuncţionare la sediul social declarat, de data aceasta cu o altă firmă: SC Dilek SRL, unde deţine aceeaşi calitate.

Comisarii Gărzii Financiare au calculat un prejudiciu produs bugetului de stat în valoare de 965.222 de lei şi au întocmait sesizare penală.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite