Constanţa: Cărţile „Adevărul“, la Târgul Gaudeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Cărţile „Adevărul“, la Târgul Gaudeamus
Constanţa: Cărţile „Adevărul“, la Târgul Gaudeamus

Evenimentul se desfăşoară până luni, la Mamaia, lângă Radio Constanţa. Târgul Gaudeamus Mamaia a fost deschis aseară, la ora 17.00. Peste 1.500 de persoane au vizitat standurile în doar câteva ore.

Programul de vizitare este cuprins între orele 15.00 şi 23.00. Participă 51 de expozanţi: edituri româneşti şi străine, instituţii de învăţământ, agenţii de difuzare de carte românescă, producători şi distribuitori de carte şi material didactice, firme multimedia. Târgul cuprinde ofertă variată de carte, cu accent pe titluri de vacanţă: carte pentru copii, beletristică, sport, călătorii. Cărţile au reducere de până la 50%. Cumpărătorii găsesc şi cărţi la preţul de 10 lei.

Turiştii şi constănţenii îşi pot completa colecţia de cărţi „Adevărul“ mergând la pavilionul expoziţional mobil, amplasat în faţa studioului Radio Constanţa – Radio Vacanţa. La standul editurii se află toate volumele apărute până în prezent.  Un volum din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai“ costă 10,99 lei, iar cartea Disney poate fi cumpărată cu 11,99 lei.

Dezbateri pe teme literare

În fiecare seară, de la ora 21.00, sunt programate discuţii pe teme culturale, în cadrul seriei România. Diseară, omul de radio Andrei Partoş va modera dezbaterea cu tema „Mai sunt scriitorii modele?“. Sâmbătă, discuţiile se vor purta în jurul temei „Bloggerii...scriitorii acestor vremuri“, iar duminică Steliana Bajdechi va discuta despre scriitorii dobrogeni.

Vizitatorii au ocazia să-şi spună părerea cu privire la acest târg şi să acorde un vot manifestării. Cei care cumpără cel puţin două cărţi se pot înscrie în baza buletinului completat la tombolă. Prermiul constă într-un notebook marca Lenovo.

Tot în cadrul târgului va fi organizată şi o miniexpoziţie de carte care va cuprinde volume aparţinând scriitorilor de radio, dar şi cele mai cumpărate cărţi la ediţiile anterioare ale târgului.

Organizatorii au promis că vor organiza şi un concurs de frumuseţe – Miss Lectura, dar nu au dat deocamdată amănunte.

Târgul este organizat de Radio România şi Radio Constanţa. „Caravana este organizată pentru prima dată la Mamaia.Vrem să demonstrăm că pe litoral întâlnim şi valori spirituale şi nu doar prost gust şi vulgaritate. Suntem în concurenţă cu discotecile, cu plaja, cu terasele“, a declarat Vladimir Epstein, coordonatorul evenimentului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite