Constanţa: Garanţii pentru locuinţele ieftine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa:  Garanţii pentru locuinţele ieftine
Constanţa: Garanţii pentru locuinţele ieftine

În prima etapă se fac 1.000 de apartamente. În cazul în care tinerii nu se vor înghesui să cumpere locuinţele ieftine, Primăria le va achiziţiona cu bani de la bugetul local.

Măsura a fost cerută de societăţile implicate în proiect pentru a putea obţine credite de la bănci sau pentru a se asigura că pot investi din fonduri proprii.

Consilierii locali municipali constănţeni s-au întrunit ieri în şedinţă extraordinară pentru a vota un proiect ce a privit programul de locuinţe ieftine pentru tineri care a fost de-altfel şi singurul punct de pe ordinea de zi. Reuniunea a fost urgentată de solicitările venite de la firmele care construiesc blocurile din viitorul cartier de locuinţe de pe strada Baba Novac, iar proiectul a fost votat de majoritate.

„Proiectul are o dublă sursă de finanţare, pe banii statului şi privaţi. Noi finanţăm şi punem la dispoziţie terenul, infrastructura şi o parte din fundaţie, dar blocurile în sine sunt construite din banii constructorilor sau din banii luaţi de la bănci de firme“, a declarat primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Criză şi incertitudine

Băncile au cerut o garanţie că locuinţele nu vor rămâne nevândute. Ca atare, municipalitatea s-a angajat în faţa constructorilor că după epuizarea cererilor viabile, în cazul în care rămân locuinţe nevândute, acestea vor fi cumpărate cu bani de la bugetul local. „Avem 20.000 de solicitări şi se vor contrui o mie de apartamente. Sunt convins că dintre aceştia se vor găsi să cumpere la aceste preţuri.

Dacă rămân, le luăm la Primărie şi ori le revindem la acelaşi preţ, cu 500 de euro/mp, fie le dăm ca locuinţe sociale“, a precizat edilul. Termenul de finalizare a proiectului de pe Baba Novac este în 2010.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite