Constanţa: Gara, labirintul turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a ajunge în staţiunile de pe litoral, turiştii străini pot alege diferite metode de transport, de la maşină, la tren, microbuze sau chiar avion. Dacă aceia care vin cu maşina îşi asumă responsabilitatea unui drum ales pe cont propriu, turiştii care aleg un mijloc de transport în comun trebuie să se ghideze doar după semnele indicate de autorităţile locale.

Străinii veniţi cu trenul în gara din Constanţa au nevoie de un miracol să ajungă la microbuzele care merg spre staţiunile din sudul litoralului. Primul obstacol al proaspeţilor veniţi apare la ieşirea de pe peron. Nicăieri în tunelul obscur de sub căile ferate, pe unde se trece de pe peron în incinta gării, nu există vreun indicator de orientare.

Nu există birou de informaţii

Ajunşi cu chiu cu vai în gară, turiştii străini dau de alte probleme. Aici nu există niciun punct de informare turistică. Singurul loc de unde mai pot afla câteva date despre cum pot ajunge la destinaţia dorită este biroul de „Informaţii CFR“.
Aici, doamna de la ghişeu, care nu vorbeşte foarte bine engleza, poate să dea câteva informaţii generale despre cum să iei microbuzul către Mamaia. Microbuzele pentru staţiunile din sudul litoralului se pot lua dintr-o zonă din apropierea gării aproape imposibil de găsit pentru străini, pentru că nu este marcată în vreun fel.

Telefonul turistului de săptămâna trecută

Străinii care vin înspre Constanţa cu avionul şi aterizează pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu vor avea parte de un tratament mai bun. Astfel, micul aeroport a fost dotat, începând de săptămâna trecută, cu un telefon destinat informării turiştilor. Aceştia pot suna aici oricând pentru a afla detalii despre cursele întârziate, anulate sau despre orarul microbuzelor care îi iau pe turişti din aeroport şi îi duc în vecinătatea gării din oraş. „Am ales varianta unui telefon, deoarece sunt costuri mai mici decât pentru un birou de informare. De altfel, turiştii pot aflam dacă sună aici toate informaţiile de care au nevoie. Dispecerul vorbeşte cel puţin două limbi, engleză şi italiană”, a declarat Elena Vâţă, purtătorul de cuvânt al aeroportului.

Criză de hărţi în gară

Nicăieri în apropierea gării nu există vreun loc de unde se pot achiziţiona hărţi ale oraşului Constanţa sau ale staţiunii Mamaia. Astfel, singura variantă pentru străinii ajunşi în Constanţa pentru a ajunge la destinaţia dorită sunt taxiurile, care practică preţuri „speciale” pentru ei. Astfel, o plimbare cu  taxiul de la gară la Mamaia, variază între 20 şi 30 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite