Constanta: Sărbătoarea de Ziua Marinei a început la malul mării GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Sărbătoarea de Ziua Marinei a început la malul mării GALERIE FOTO
Constanta: Sărbătoarea de Ziua Marinei a început la malul mării GALERIE FOTO

Porţile au fost larg deschise astăzi la intrarea în portul militar Constanţa. Copiii au urcat la bordul submarinului Delfinul, pe fregate şi au vizitat expoziţia de tehnică militară şi armament.

Vremea a fost prielnică pentru o zi de sărbătoare care a dat startul manifestărilor dedicate Zilei Marinei Române ce va fi celebrată cu mare fast pe 15 august. Un autobuz al armatei prelua vizitatorii de la principala intrare în port şi îi transporta până în apropierea navelor militare.

De Ziua Porţilor Deschise, intrarea a fost liberă, iar copiii au fost primii care au dat năvală, însoţiţi bineînţeles de părinţi sau bunici. Lansatoare de rachete, torpile antisubmarin şi tot soiul de armamente erau supravegheate de militarii camuflaţi ca într-o zi reală de misiune.

„Delfinul“ de la mal

Vizitatorii s-au îndreptat în număr mare să urce la bordul submarinului Delfinul care a fost adus special pentru această zi. Chiar dacă nu a mai ieşit în larg de mai bine de zece ani, a fost bine lustruit pentru musafirii, turişti şi localnicii veniţi să vadă vasul militar îmbătrânit de ani.

Cele trei fregate, Regina Maria, Ferdinand şi Mărăşeşti vegheau maiestuos, ancorate la ţărm, iar oamenii erau grupaţi pentru a putea urca la bord.

Misiuni şi noduri

În centrul atenţiei s-a aflat şi unul din cele trei elicoptere Puma Naval unde vizitatorii puteau afla cum este să îl conduci chiar de la pilotul, locotenent Mircea Piticar.

 În apropiere, copiii erau învăţaţi cum se face un nod marinăresc şi primeau cadou frânghia bine încâlcită. Atmosfera era înveselită de ritmurile fanfarei militare şi din când în când de muzică uşoară şi populară.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de mâine

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite