Constanţa: Elevii de pe bricul Mircea, primiţi cu emoţie de rude şi prieteni GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Elevii de pe bricul Mircea, primiţi cu emoţie de rude şi prieteni GALERIE FOTO
Constanţa: Elevii de pe bricul Mircea, primiţi cu emoţie de rude şi prieteni GALERIE FOTO

O mare de oameni a întâmpinat astăzi, de dimineaţă, sosirea navei-şcoală Mircea în Dana Militară a Portului Constanţa. Nici bine nu a acostat la dană, că privirile au început să se caute. Familiile i-au primit cu steguleţe şi baloane, dar şi cu emoţie. CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Ceremonialul a durat, parcă, o veşnicie, timp în care preşedintele Traian Băsescu a decorat pavilionul navei şcoală Mircea cu ordinul „Virtutea Maritimă în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de pace“, la aniversarea celor 70 de ani de la intrarea în exploatarea Marinei Române.

Nava şcoală Mircea a efectuat, începând cu 12 aprilie, un marş internaţional ce a cuprins peste 12.000 de mile marine, cu escale în opt porturi de la Marea Egee, Marea Mediterană şi Oceanul Atlantic - Catania, Cadiz, Tenerife, Hamilton, Charleston, Boston, Ponta Delgada şi Algeciras, unde velierul a reprezentat atât Forţele Navale, cât şi România la toate manifestările organizate.

Aflat la cel de al 36-lea marş internaţional şi a treia traversare a Oceanului Atlantic, velierul a participat şi la competiţia nautică „Tall Ships Atlantic Challenge 2009“, unde s-a clasat pe locul doi la clasa A şi pe locul patru în clasamentul general.

Doi cadeţi turci la bord

La bordul navei s-a aflat un echipaj format din 190 de persoane, dintre care 9 fete. Este vorba despre 65 de studenţi ai Academiei Navale Mircea cel Bătrân şi 38 de elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari Amiral Ion Murgescu din Constanţa.

De asemenea, din portul Chrleston, la bordul navei şcoală au mai urcat şi doi cadeţi turci, în baza unui protocol internaţional privind schimbul de experienţă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite