Constanţa: La Medgidia, procurorii vânează căutătorii de strigoi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: La Medgidia, procurorii vânează căutătorii de strigoi GALERIE FOTO
Constanţa: La Medgidia, procurorii vânează căutătorii de strigoi GALERIE FOTO

Băiatul lui Ghiulten Memedali, fantoma de la Medgidia, este hotărât să spele numele mamei sale şi spune că toată povestea cu strigoii nu este decât o născocire a rudelor.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO
„Nu există fantoma mamei mele. Este o invenţie a rudelor din partea ei. Totul a plecat de la 30 de grame de aur şi un ceas, tot din aur, pe care unchiul meu, Enver, a vrut să le obţină de pe urma decesului mamei mele şi uitaţi-vă unde s-a ajuns“, spune Daniel Ghica (20 de ani), fiul lui Ghiulten Memedali.

Ghiulten Memedali lucrase o vreme în Italia de unde reuşise să cumpere câteva obiecte din aur. După moartea ei, stafia ar fi cerut ca metalul preţios să ajungă în casa fratelui ei.
 
Au sacrificat o vacă

Băiatul spune că, iniţial, unchiul său a tânjit la ceasul de aur despre care i-ar fi spus că este o piesă foarte scumpă. „Aşa a început totul. Imaginaţi-vă că au mers atât de departe încât au sacrificat o vacă despre care spuneau că ar fi fost posedată de fantoma mamei“, povesteşte Daniel. Băiatul mai spune că a dormit în casa respectivă de mai multe ori şi că niciodată nu a văzut sau simtit ceva care să-l înspăimânte.

Femeia a fost exhumată pentru a doua oară în urmă cu două zile, acesta fiind un demers al procurorilor în urma unei plângeri depuse de către Daniel. „Plângerea am făcut-o imediat după prima deshumare, când am aflat că i-au înfipt mamei mele un ţăruş în piept pentru a scăpa de strigoiul despre care rudele din partea ei spun că le bântuia“, a mai spus tânărul.

Groparul nu ştie nimic

La prima exhumare, în mai 2008, autorităţile le-au interzis rudelor să înfigă un ţăruş în cadavrul femeii. Joi însă, când trupul femeii a fost scos pentru a doua oară din mormânt, pe lângă pachete de vată şi haine, procurorii au mai găsit lângă trupul neînsufleţit un ţăruş, fapt care indică profanarea locului de veci.

Tatăl defunctei, Regep Efrim, care locuieşte în casa bântuită nu ştie nimic despre povestea cu ţăruşul. La fel susţine şi singurul gropar din Cimitirul Musulman din Medgidia, care spune că ştie tot ce „mişcă“ în zona sa de activitate. „Nu am văzut pe nimeni domnule să bage ţăruş în femeie. Când a fost Metin Cerchez la prima deshumare, au văzut trupul şi l-au băgat la loc în pământ“, spune Omer Ferit (67 de ani), gropar.

Tânărul Daniel declară că atunci când se filma prima exhumare, cameramanului i s-a spus să închidă aparatul, iar el a fost gonit din cimitir. Cert este că acum rudele lui Ghiulten Memedali riscă dosare penale pentru profanare de cadavru, principalul suspect fiind chiar fratele femeii, Enver, de la care a pornit toată povestea fantomei.

Soţul fantomei lucrează în Cipru

Ghiulten Memedali a fost căsătorită cu un român. Tatăl lui Daniel, Nicolae Ghica, este acum plecat Cipru. Bărbatul munceşte ca sudor şi îi trimite bani băiatului său pentru a se putea întreţine. „De când cu acest scandal eu am avut numeroase probleme la şcoală şi în această vară am rămas fără serviciu“, mărturiseşte tânărul.     

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite