Constanţa: GALERIE FOTO Lisa Maria, atleta ucisă pe trecerea ce pietoni, a fost condusă pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: GALERIE FOTO Lisa Maria, atleta ucisă pe trecerea ce pietoni, a fost condusă pe ultimul drum
Constanţa: GALERIE FOTO Lisa Maria, atleta ucisă pe trecerea ce pietoni, a fost condusă pe ultimul drum

Tânăra a fost îmbrăcată în mireasă, trupul ei a fost scos din biserică sub un pod de flori și a fost înmormântată în cimitirul din Valu lui Traian lângă mormintele bunicilor ei care au crescut-o.

„Cât ai trăit te-am iubit, cât vom trăi nu te vom uita“, era textul scris sub poza de pe tricourile celor veniți să o vadă pentru ultima oară pe atleta din cartierul Palas.

Cuprinși de lacrimi, tristețe și o durere greu de suportat familia, prietenii și cei apropiați și-au luat ieri rămas-bun de la Lisa Maria, tânăra de 13 ani care a murit după ce a fost lovită de mașină pe trecerea de pietoni.


Elevii de la Școala Nr. 20, unde învăța fata, au fost scutiți de cursuri pentru a fi alături de Lisa ultima oară. Cei dragi ei purtau tricouri negre pe care era imprimată fotografia Lisei și textul: „Cât ai trăit te-am iubit. Cât vom trăi nu te vom uita.“.

O mătușă de-a fetei a suferit un șoc și a leșinat în curtea bisericii, imediat după ce sicriul a fost băgat în lăcașul de cult. Femeia și-a revenit și abia după ce câteva persoane au folosit oțet. După slujbă, coșciugul în care Lisa a fost așezată îmbrăcată în rochie de mireasă a fost scos sub un pod de flori.

„Lisa, scoală-te de acolo!“

Colegii de școală ai fetei și cei de la Clubul Sportiv Farul unde ea practica atletismul, s-au urcat într-un autocar pentru a ajunge la cimitirul din localitatea Valu lui Traian. „Vreau să mă băgați acolo mai întâi pe mine!“ „Lisa, scoală-te de acolo!“ era tot ceea ce mama fetei, Felicia Cănciulescu, putea să mai spună în timp ce privea cum se fac ultimele pregătiri pentru îngorparea unicului său copil.

La un moment dat, copleșită de durere și slăbită de puteri, femeia a leșinat lângă mormântul fiicei sale. Cei prezenți au ajutat-o să-și revină după câteva minute în care a fost în stare completă de inconștiență. Atleta a fost înmormântată lângă locurile de veci ale bunicilor ei despre care cei apropiați spun că au crescut-o de când era foarte mică.

Nicoleta întreabă de prietena ei

Duminică, Lisa Maria Țiecar a fost lovită de o mașină Skoda condusă de Ilie Moise (35 de ani), cadru militar, în timp ce încerca să traverseze pe trecerea de pietoni pentru a ajunge la magazin. Fata se ținea de mână cu o prietenă și colegă de-a ei, Nicoleta Lungu.

Cea din urmă a supraviețuit accidentului, însă Lisa a murit după 14 ore de la internarea în Secția de Terapie Intensivă. Tinerele practicau împreună atletismul la CS Farul Constanța, iar Nicoleta se pregătea pentru performanță.

La trei zile după producerea tragediei, Nicoleta și-a revenit și este conștientă. Ea întreabă de prietena ei, însă rudele se feresc să-i spună ceea ce s-a întâmplat pentru a evita provocarea unui șoc. „Părinții unuia dintre colegii fetelor sunt psihologi și ne-au sfătuit pe toți că este mai bine pentru Nicoleta ca, deocamdată, să nu afle ce s-a întâmplat cu Lisa“, spune antrenoarea celor două fete, Evelina Lisenco.

Trecerea blestemată

Trecerea de pietoni, situată pe bulevardul IC Brătianu în apropierea colegiului „Pontica“, este locul în care au mai murit sau au fost accidentați și alți copii care învață la școlile din zonă. În 2004, Ionuț Dima, un fost coleg de clasă de-al Lisei, a murit după ce breteaua de la ghiozdan i-a fost agățată de un TIR, iar el a fost tras sub roțile mașinii. Anul trecut, două surori au ajuns în spital fiind lovite de o mașină în timp ce încercau să traverseze strada. Șoferul a fugit de la locul accidentului.

„În fiecare an am depus o cerere pentru montarea unui semafor în zona respectivă, însă nu am primit niciun răspuns de la autorități. S-au întâmplat prea multe accidente pe acea trecere și prea multe familii au fost distruse“, spune directorul Școlii Nr. 20, Maria Panov.

„Vom analiza posibilitatea montării unui semafor în zona respectivă, iar cea mai bună soluție este un semafor cu buton, deoarece traficul este diferit la anumite intervale orare“, a declarat Marius Ghiță, șeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Poliției Rutiere Constanța.

De cealaltă parte, reprezentanții Biroului de Iluminat Public spun că inexistența unui semafor în zona respectivă este cauzată de faptul că s-a dorit evitarea aglomerării din trafic.

„Solicitărea făcută a fost înaintată la Comisia de Circulație, dar nu s-a montat un semafor pentru a fi evitate blocajele. O soluție ar fi construcția unei pasarele. Din păcate, până la sfârșitul anului nu dispunem de fonduri pentru a face vreo schimbare radicală în zona respectivă“, a declarat Vasile Farcaș, Șeful Biroului de Iluminat Public Constanța.

Peste câteva luni, la câțiva zeci de metri distanță de locul accidentului, va fi noul sediu al Serviciul Poliției Rutiere Constanța .

Ucidere și vătămare din culpă

Dosarul în care șoferul Ilie Moise este cercetat pentru ucidere și vătămare corpoprală din culpă este acum pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Cel mai probabil, competența va fi declinată de către Parchetul Militar, instituția care anchetează dosarele în care sunt implicați angajați ai Ministerului Apărării Naționale.       

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite