Funcţiile de conducere ale Poliţiei Constanţa, blocate de procese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie bizară la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţului Constanţa (IPJ): două funcţii de conducere sunt blocate şi nu pot fi ocupate până când nu se pronunţă instanţa.

Procesele ar putea dura mai mult de un an. Primul caz este cel al comisarului şef Adi Octavian Tobă, inspector şef al IJPF. Funcţia sa este deţinută cu titlu de interimar de adjunctul său, comisar şef Ionel Truşan printr-o decizie venită anul trecut în luna august. Hotărârea a venit pe fax, de la compartimentul personal al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Șeful Poliției de Frontieră Constanţa judecat timp de două zile

„Nici până în ziua de astăzi eu nu am primit o decizie de eliberare din funcţie semnată de ministru. De Ziua Poliţiei, anul trecut, ministrul Blaga spunea că sunt cel mai bun inspector şef din ţară. Apoi a venit domnul Fătuloiu şi a spus că nu îl interesează realizările mele pe plan naţional şi internaţional“, a declarat comisarul şef Tobă.

Procesul intentat IGPF dar şi Ministerului Administraţiei şi Internelor se va judeca la Curtea de Apel Constanţa în data de 25 martie.

Funcţia de adjunct al inspectorului şef al Poliţiei Judeţului Constanţa este de asemenea blocată pentru moment. Comisarul şef  Dorin Colidiuc a fost eliberat din funcţie în iunie 2009, sancţiunea fiind aplicată în urma unui control de fond.

În acest caz a fost dată deja o primă sentinţă: magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis, în noiembrie anul trecut, repunerea sa în funcţie. Sentinţa nu este definitivă: dosarul a ajuns pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a fixat primul termen abia în luna septembrie. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite