Frontiera Tomis Constanţa este campioană naţională la oină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţenii şi-au trecut în palmares al şaselea titlu de campioană după ce s-au impus în toate partidele disputate în cel de-al doilea turneu play-off de la Curcani.

Jucătorii de la Frontieră Tomis au înhăţat trofeul de campioană după o zi de pomină petrecută în comuna Curcani din judeţul Călăraşi. Play-off-ul acestui campionat s-a ţinut duminică în această comună deoarece are o puternică tradiţie în jocul de oină, câştigând cu echipa locală Recolta Curcani în anul 1957 campionatul naţional.

„Sper să recâştigăm această zonă cu mare tradiţie în sportul nostru naţional şi să atragem cât mai mulţi suporteri. Deşi cei din Curcani nu mai au o echipă de oină, am avut plăcuta surpriză să regăsesc la stadion foarte mulţi iubitori ai acestui sport.

Atmosfera a fost extraordinară şi toată lumea a fost încântată, inclusiv cei care au venit tocmai din București“, a declarat președintele Federației de Oină, Nicu Dobre. 

1 victorie + 2 înfrângeri = Campioană 

Constănţenii sunt de neînvins în Campionatul Naţional, dar ieri au fost nevoiţi să dea piept cu ploaia care s-a abătut asupra comunei. Pornind în această etapă a campionatului cu patru puncte în avans, cei de la Frontiera Tomis nu au avut emoţii în ultimele partide şi s-au culcat pe o ureche.

Chiar dacă au pierdut două dintre cele trei meciuri programate în faţa celor de la CSM Râmnicu Sărat şi Straja Bucureşti, numai o victorie în faţa Birunţei Ghereşti a fost necesară pentru a-şi adjudeca titlul de campioană.

Rezultate înregistrate:

Frontieră Tomis Constanța - CSM Râmnicu Sărat 23-8;
Frontieră Tomis Constanța – Straja București 20-29;
Frontieră Tomis Constanța - Biruinţa Ghereşti 17-18;
Straja București - CSM Râmnicu Sărat 5-11;
Straja București – Biruinţa Ghenești  15-10;
Biruinţa Ghenești - CSM Râmnici Sărat 24-10.

Clasamentul final:

1. Frontiera Tomis Constanța 21p
2. Straja București 19p
3. Biruinţa Ghenești19p
4. CSM Râmnicu Vâlcea 12p

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite