Constanţa: „Francesca“ ajunge la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: „Francesca“ ajunge la mare
Constanţa: „Francesca“ ajunge la mare

Filmul va rula timp de două săptămâni la Cityplex Tomis. Biletul costă între 10 şi 16 lei.După ce a fost lansat la Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, filmul care a provocat reacţii în Italia după premiera de la Festivalul de la Veneţia, ajunge în acest weekend la Constanţa.

La gală vor fi prezenţi actriţa Monica Bârlădeanu (Francesca) şi regizorul Bobby Păunescu.

Pelicula aduce în prim plan povestea tinerei educatoare, Francesca, al cărei vis este să ajungă în Italia. „E o poveste personală. Cred că mulţi s-au gândit ce să facă cu viaţa lor, să emigreze sau să rămână aici. Asta este problema Francescăi. Filmul se referă la decizia ei de a emigra, la momentul luării deciziei. E greu să laşi totul în urmă şi să alegi necunoscutul. Francesca nu e un film de popcorn“, declara regizorul Bobby Păunescu pentru „Adevărul“ la începutul acestei luni.

Pelicula face referire la relaţiile încordate dintre România şi Italia. Pelicula a fost interzisă la Veneţia după ce deputata Alessandra Mussolini, nepoata dictatorului fascist Benito Musso-lini, şi primarul Veronei, Flavio Tosi, au sesizat că există în film replici pe care le consideră insultătoare la adresa lor. În film, un personaj spune la un moment dat: „Nu ai auzit-o pe acea târfă de Mussolini, care-i vrea morţi pe toţii românii?“. Cu toate acestea, filmul a fost aplaudat la scenă deschisă la Festivalul de la Veneţia.

Va rula două săptămâni

Din distribuţia filmului fac parte Monica Bârlădeanu, Dorian Boguţă, Iulian Postelnicu, Ionel Cojocea, Isabela Neamţu, Dan Chiriac, Luminiţa Gheorghiu, Doru Ana şi Mioara Ifrim. „Perioada de difuzare a filmului o să fie cu siguranţă de două săptămâni. Preţul biletului în weekend este de 13 lei sau 16 lei, după ora 17:00, iar în cursul săptămânii este de 10 sau 12 lei“, spune Carmen Ene, reprezentantul Cityplex Tomis.

Filmul va rula de luni până joi la orele 15.45 şi 22.15, vineri şi duminică la orele 12.00, 16.15 şi 22.45 şi sâmbăta la orele 12.00, 16.15, 20.30 şi 22.45.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite