Constanţa: Liviu Penaru - Fotograful premiat de revista Playboy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Liviu Penaru - Fotograful premiat de revista Playboy
Constanţa: Liviu Penaru - Fotograful premiat de revista Playboy

Vrea ca voiajul din luna noiembrie să fie ultimul, după care se va dedica în totalitate pasiunii sale. Liviu Penaru este marinar din 1987, când a absolvit Liceul de Marină Constanţa.

Este o meserie pe care o face cu plăcere şi de care a profitat din plin pentru a-şi satisface una dintre cele mai vechi pasiuni: fotografia. „Primul meu aparat de fotografiat a fost un Zenith şi l-am cumpărat când am început să navig, pentru a imortaliza şi arăta familiei locurile pe unde mergeam“, povesteşte Liviu Penaru.

Recunoaşte că primele poze pe care le-a făcut nu au fost cele mai reuşite, dar treptat a început „să vadă“ subiectele de fotografiat. Ulterior şi-a permis să cumpere un aparat foto mai performant, iar fotografia începuse să îi ocupe din ce în ce mai mult timp. „După ce au văzut şi prietenii fotografiile făcute de mine au apărut şi solicitările la diferite evenimente şi chiar fotografia publicitară“, spune Penaru. 

A decis să meargă mai departe cu această pasiune. În anul 2001 a participat la un concurs de fotografie organizat de revista Playboy, la care a câştigat locul I. Performanţele i-au fost recunoscute şi în anii următori, de aceeaşi publicaţie, care l-a premiat în mai multe rânduri pentru fotografiile făcute.

Este un autodidact

Pe vremea când şi-a descoperit pasiunea pentru fotografie nu prea avea de unde să studieze arta fotografică. „Mergeam în concedii şi căutam anticariate de unde cumpăram tot ce îmi pica în mână despre fotografie“, îşi aminteşte Penaru. Exersa tot ceea ce citea făcând poze, în special, la peisajele pe unde trecea. Nu a abandonat ideea de a urma o şcoală specială, aşa că în momentul în care la Şcoala Populară de Artă s-a deschis o clasă de fotografie s-a înscris. Se poate mândri cu faptul că este printre cursanţii primei serii care au absolvit cursul de la Şcoala de Artă Constanţa.

A muncit mult pentru a reuşi să ajungă la performanţa actuală. În timp, s-a perfecţionat şi a ajuns să fie solicitat să facă poze la nunţi. Are imaginaţie, iar albumele pentru miri sunt lucrate cu mare atenţie, ajutat fiind de soţia sa, Virginia, care se ocupă de partea grafică. „Durează chiar şi trei luni până definitivez un album aşa cum îmi doresc eu“, mai spune Penaru.

Expoziţiede fotografie

Pe 5 noiembrie, la Galeriile Amfora din Constanţa, Liviu Penaru a vernisat expoziţia „Wedding“, prima organizată individual. „Am avut de ales dintre mai multe teme: maşini, nuduri sau peisaje. Dar aceste genuri de expoziţii au mai fost, aşa că am ales nunţile“, spune Penaru, care s-a decis cu greu asupra celor 70 de fotografii ce urmau să fie expuse şi care să reprezinte cât mai bine emoţia şi bucuria.

Citiţi şi despre celelalte pasiuni ale lui Liviu Penaru în Adevărul de Seară Constanţa!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite