Foto EXCLUSIV cu românul care a dat mâna cu Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţeanul Ionuţ Dan Cristea a fost felicitat miercuri de preşedintele Barack Obama în cadrul unei festivităţi organizate ieri în New London, Connecticut. Tânărul este primul şi, deocamdată, singurul român care a absolvit cursurile academiei din SUA.

Fiu de militar, Ionuț Dan Cristea a absolvit în 2006 Liceul Teoretic Lucian Blaga din Constanța, apoi a fost admis la Academia Militară Mircea cel Bătrân, de unde a fost selectat pentru Academia Gărzii de Coastă a Statelor Unite ale Americii.



Dan a plecat în SUA să-și continue studiile, în timp ce colegii lui de la Academia Navală au absolvit în 2010.



Foştii colegi de liceu ai lui Dan se mândresc cu el. Despre băiatul plinuţ, înalt, întotdeauna pus pe şotii, au doar cuvinte frumoase. „Stătea în ultima bancă, pentru că era mai înalt decât toţi ceilalţi.



Era înalt, însă nu avea constituţia atletică pe care a căpătat-o acum după mulţi ani de antrenamente în Statele Unite ale Americii.



Fondată în 1876, United States Coast Guard Academy (USCGA) este academia militară ce pregătește viitorii ofițeri ai Gărzii de Coastă americane. Prestigioasa instituție este localizată în New London, Connecticut, fiind cea mai mică dintre cele cinci academii pentru serviciul federal. Cadeții au obligația ca, după absolvire, să activeze cinci ani în armată.

 Ionuţ Cristea (stânga) alături de doi dintre colegii săi

USCGA se mândrește cu onoarea și tradiția unei academii militare ce pune accent pe dezvoltarea calităților de conducător, a aptitudinilor fizice și pe pregătire profesională.


Academia oferă instruire susținută, la un raport de un profesor la 8 studenți. Rigoarea instituției face ca doar jumătate dintre studenți să absolve academia, astfel că în fiecare an, aproximativ 200 de cadeți finalizează studiile.

VIDEO Cum a ajuns „Pufuleţ“ să dea mâna cu Barack Obama


image
image
image
image
image
image
image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite