Fostul realizator tv Marius Fătu, reținut pentru falsificare de bani. Jurnalistul pusese poze cu fabrica de valută pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Fătu
Marius Fătu

Marius Fătu (42 de ani) a fost reținut pentru 24 de ore. Polițiștii au spus că fostul jurnalist mai avea patru complici și că falsifica acte de identitate dar și certificate de naștere și căsătorie. Atelierul de fabricat bani fusese înfințat sub motivul tipăririi unei publicații.

Anchetatorii au arătat că în perioada ianuarie-februarie 2012 Fătu s-a asociat cu încă patru persoane, printre care un cetăţean de origine albaneză, unii dintre aceştia cunoscuţi cu antecedente penale pentru infracţiuni de fals de monedă. Intenția grupului era clară, spun anchetatorii: aceea de a falsifica și pune în circulație  valută şi lei.



”În acest sens, suspectul a achiziţionat echipamentele necesare şi consumabilele aferente reproducerii monedei EURO cât şi a monedei româneşti, cu ajutorul cărora a efectuat mai multe mostre pentru o reproducere cât mai fidelă a elementelor de siguranţă a acestora.Totodată, bărbatul a falsificat mai multe documente de identitate, certificate de naştere, căsătorie cât şi alte înscrisuri”, au arătat polițiștii.
În urma perchezițiilor efectuate ieri acasă la Fătu dar și la un spaţiu închiriat de acesta din municipiul Constanţa, au fost găsite: mai multe echipamente de editare şi multiplicare, o maşină tipografică şi un aparat de gravat cu laser, unităţi hard şi soft-ware, suporţi optici ce conţin modele de valori străine şi româneşti, peste 1000 holograme inscripţionate 50 EURO, hârtie şi folii de plastic specifice bancnotelor, mai multe cutii cu tuş şi cerneluri tipografice speciale.

Fătu și complicii săi au fost reținuți ieri la Vama Veche în momentul în care intenţionau să treacă în Bulgaria. Asupra lor polițiștii au descoperit 62.700 EURO, sumă pe care nu o declaraseră și despre care se bănuiește că ar fi falsă.

Fătu a fost reținut pentru 24 de ore sub învinuirea de falsificare de valori străine, deţinere de instrumente sau materiale cu scopul de a servi la falsificarea monedelor de hârtie româneşti sau străine, fals material în înscrisuri oficiale sub semnătură privată, deţinerea de echipamente în vederea contrafacerii mijloacelor de plată electronice.

Valoarea bunurilor confiscate se ridică la 200.000 EURO.

Culmea este că Fătu postase pe contul său personal de Facebook poze cu mașina de tipărit, în aprilie 2011, explicând prietenilor săi că intenționează să înființeze o publicație

image
Tiparniţa Sediul percheziționat de polițiști
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite